
Özgürlük Filosu Aktivistleri İstanbul Havalimanı'nda
Özgürlük Filosu'na katılan Türk aktivistler, İstanbul Havalimanı'nda gazetecilerle buluştu. Aktivistlerden Kasım Aktağ, uçağının inişinin ardından, "Biz içerdeyken bir barışın olduğundan veya bir barışın konuşulduğundan habersizdik ama uçağımız indiği zaman gördük ki biz dünyanın vicdanının sesi olmayı başarmışız, buna devam edeceğiz, bundan vazgeçmeyeceğiz" dedi.
Barış ve Davanın Önemi
Diğer aktivistlerden Fethullah Kirenci ise, "Gazze'de ateşkes anlaşması yapıldığını İstanbul'a geldiklerinde öğrendiklerini ve bu durumdan çok mutlu olduklarını" ifade etti. Kirenci, sivil toplum kuruluşları olarak Gazze'nin yeniden inşası ve Filistin'in özgürleşmesi için direniş göstereceklerini belirtti.
İşgal ve İnsan Hakları İhlalleri
Aktivistlerden Hamza Baltacı, yaşadıkları zorlukları anlatarak, "İsrail askerleri gemiye geldikten sonra bizleri esir aldılar ve Aşdod Limanı'na çektiler. Orada geçirdiğimiz süre, Gazze halkının yıllardır yaşadığı zorluklarla karşılaştırılamaz bile" ifadelerinde bulundu.
İHH Genel Başkanı'nın Mesajı
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım, aktivistleri karşılamak üzere havalimanında bulundu. Yıldırım, "Mavi Marmara'da büyük bir bedel ödeyip Gazze'deki ablukayı delme fikrini tüm dünyanın hücrelerine kadar anlatmayı başardık. Şimdi bu kardeşlerimizle beraber tekrar ablukayı delmek için organizasyonlar yaptık" dedi.
Aktivistler, Gazze'deki ablukayı delme hedefinde kararlılık vurgusu yaparak, Filistin için mücadeleye devam edeceklerini belirttiler.
İsrail tarafından uluslararası sularda saldırıya uğrayıp alıkonulan Özgürlük Filosu Koalisyonu'ndaki 18'i Türk 94 aktivist, Türk Hava Yolları (THY) uçağıyla geldikleri İstanbul Havalimanı'ndaki karşılamanın ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. Özgürlük Filosu aktivistlerinden Şamil Özkan, açıklamalarda bulundu.