Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Petrol Fiyatları Yükselişte: Akaryakıt Fiyatlarına Zam Kapıda

Petrol fiyatları, OPEC+ liderleri Suudi Arabistan ve Rusya'nın yıl sonuna kadar arz kısıntılarını uzatacaklarını ve küresel piyasayı sıkılaştıracaklarını duyurmasının ardından Kasım ayından bu yana en yüksek seviyelerde hareket ediyor. Akaryakıt fiyatları da bu yükselişten etkilenerek zam bekliyor.

Yayın Tarihi: 07.09.2023 06:42
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Petrol Fiyatları Yükselişte: Akaryakıt Fiyatlarına Zam Kapıda

Petrol Fiyatları Yükselişte

Petrol fiyatları, OPEC+ liderleri Suudi Arabistan ve Rusya'nın yıl sonuna kadar arz kısıntılarını uzatacaklarını ve küresel piyasayı sıkılaştıracaklarını duyurmasının ardından Kasım ayından bu yana en yüksek seviyelerde hareket ediyor. Brent petrolün varil fiyatı, dün 90,37 dolara kadar yükseldi.

Fed, Petrolün Ateşini Bir Miktar Söndürdü

Petrol fiyatları yeni güne yatay seyirle başlarken, yüksek fiyatlardan faydalanmak isteyen yatırımcıların kar amaçlı satışları ve enflasyona ilişkin endişelerin tekrardan alevlenmesi fiyatlarda bir miktar düşüşe neden oluyor. ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin gelecek dönem politikalarına ilişkin sözle yönlendirmeleri de yatırımcıların odağında bulunuyor.

Akaryakıta Zam Kapıda

Vergi artışları, petrol fiyatları ve dövizdeki yükselişle birlikte akaryakıt fiyatları hızlı bir yükseliş gösterdi. Suudi Arabistan ve Rusya'nın üretim kesintilerini uzatma kararıyla yükselişe geçen brent petrol, 91 dolarla son 10 ayın zirvesini gördü. Bu gelişme önümüzdeki günlerde akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıyabilir.