Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Pinti Elon Musk, Fransız Haber Ajansına Para Ödemeyi Reddetti

Fransız haber ajansı AFP, Elon Musk'ın X şirketiyle ilgili olarak dava açtı. Musk, haberler için ödeme yapmayı reddettiğini belirtti. AFP ise X şirketinden telif haklarının korunması konusunu görüşmek istediğini ancak ret yanıtı aldığını söyledi.

Yayın Tarihi: 03.08.2023 18:58
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Pinti Elon Musk, Fransız Haber Ajansına Para Ödemeyi Reddetti

Pinti Elon Musk, Fransız Haber Ajansına Para Ödemeyi Reddetti

Fransız haber ajansı AFP sosyal medya platformu X'e (eski adıyla Twitter) dava açtı. Davaya gerekçe olarak, Twitter'ın haberler için ödeme konusunu görüşmeyi reddetmesi gösterildi.

Musk: Bu Çok Tuhaf

Musk ise sosyal medya gönderisinde AFP'nin yasal adımını eleştirdi. 'Bu çok tuhaf. Reklam geliri elde ettikleri sitelerine gelen trafik için 'onlara' ödeme yapmamızı istiyorlar ve biz istemiyoruz!?' dedi.

Fransız Haber Ajansı, Elon Musk'ın X'ini Dava Etti

Fransız haber ajansı Agence France-Presse (AFP), Elon Musk'ın sahibi olduğu X şirketinin ajansa borçlu olduğu hizmet bedelinin değerlendirilmesi için Paris'teki bir mahkemeye başvurdu. Ajans, X şirketinden haber ajanslarının dijital platformlardan tazminat istemesini sağlayan telif haklarının korunması konusunun istişare edilmesi talebine kesin ret yanıtı aldığını öne sürdü.