Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Pringles Türkiye'den Çekildi: İşte Nedeni ve Detaylar

Pringles, Türkiye'den çekildi. Pringles'ın içinde kurutulmuş patates, bitkisel yağ, pirinç unu, buğday nişastası, mısır unu, aroma vericiler, emülgatör, maltodekstrin, tuz ve renklendirici bulunur. Pringles'ın Türkiye'den çekilme nedeni henüz resmi olarak açıklanmadı. Pringles, Amerika Birleşik Devletleri menşeli bir markadır. Pringles fiyatları Türkiye'den çekildiği iddiaları sonrası yükseldi. Pringles çeşitleri arasında barbekü, sade, paprika, acılı, peynirli, tortilla ve Pringles soğanlı kremalı bulunur.

Yayın Tarihi: 20.10.2023 20:19
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Pringles Türkiye'den Çekildi: İşte Nedeni ve Detaylar

Pringles Türkiye'den Gitti!

Pringles, Türkiye'den çekildi. Artık o lezzetli tat market reyonlarında olmayacak. Bir süredir marketlerde ve bakkallarda Pringles bulunmuyordu. Herkes neden reyonlarda bu lezzetli yiyeceğin olmadığını merak ediyordu. İşin aslı ortaya çıktı. Pringles, Türkiye'den çekildi.

PRİNGLES'IN İÇİNDE NELER VAR?

Kurutulmuş patates, Bitkisel yağ (Ayçiçek, Mısır), Pirinç unu, Buğday nişastası, Mısır unu, Aroma vericiler, Emülgatör (Yağ asitlerinin mono ve digliseritleri), Maltodekstrin, Tuz, Renklendirici (Anatto)

PRINGLES NEDEN TÜRKİYE'DEN ÇEKİLDİ?

Pringles artık raflarda yer almayacak. Uzun yıllardır ülkemizde satışta olan ve 2000'li yılların başında Cem Uzan'ın reklam kampanyasında popüler hale gelen Belçika merkezli Pringles, artık ülkemizde satılmayacak.

PRINGLES TÜRKİYE'DEN ÇEKİLDİ Mİ?

Eski stokların bittikten sonra yerine yenilerinin yerleştirilmemesi ve marketlerde rafların boş kalmasıyla birlikte bu konudaki iddialar giderek arttı. Pringles'ın Türkiye'den çekilmesi konusunda firmadan henüz resmi bir açıklama gelmedi. Konuyla ilgili açıklama geldiğinde haberimize eklenecektir.

PRINGLES HANGİ ÜLKENİN?

Pringles, 1967 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde yaratılan bir cips markasıdır. Pringles, Procter & Gamble tarafından geliştirilmiş ve satılmıştır. Bugün Pringles, Kellogg Company tarafından üretilip pazarlanmaktadır. Dolayısıyla Pringles, Amerika Birleşik Devletleri menşeli bir markadır. Ancak bu cipsler dünya genelinde popülerdir ve birçok ülkede bulunmaktadır.

ÇEKİLECEĞİ DUYULUNCA FİYATLAR 4 KATINA ÇIKTI!

Pringles fiyatları normalde 30-40 TL arasındayken Türkiye'den çekileceği iddiaları sonrası fiyatlar 294 TL'ye kadar yükseldi.

PRINGLES ÇEŞİTLERİ NELER?

Pringles barbekü, sade, paprika, acılı, peynirli, tortilla, Pringles soğanlı kremalı gibi birçok farklı çeşitten oluşuyor.