Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Rojin Kabaiş Soruşturmasında Yeni Gelişmeler

Rojin Kabaiş'in ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada Adli Tıp Kurumu raporu bekleniyor.

Yayın Tarihi: 11.10.2025 22:25
Güncelleme Tarihi: 11.10.2025 22:25

Rojin Kabaiş Soruşturmasında Yeni Gelişmeler

Rojin Kabaiş'in Ölümü Üzerine Soruşturma Gelişmeleri

Geçen yıl 27 Eylül'de kaybolan Rojin Kabaiş'in cesedi, 15 Ekim'de Van Gölü kıyısında bulundu. Ailesinin avukatı Zeynep Demir, Adli Tıp Kurumu raporunun ardından cinsel saldırı ihtimalinin gündeme geldiğini duyurdu.

Soruşturmanın Yeniden Ele Alınması Gereği

Diyarbakır Barosu ve Van Barosu, Diyarbakır Barosu Adli Yardım Binası'nda düzenlediği basın toplantısında Rojin Kabaiş soruşturmasındaki son gelişmeleri paylaştı. Zeynep Demir, Rojin Kabaiş dosyasının ilk günden itibaren takipçisi olduklarını belirtti. Demir, cinsel saldırı olasılığına işaret eden ifadelerde bulunarak, "Adli Tıp Kurumu, Rojin'in bedeninde tespit edilen erkek DNA'larının konumlarını bildirmiştir. İlk örnek göğüs bölgesinde, ikinci örnek ise vajina içinde bulunmuştur. Dolayısıyla, dosyada cinsel saldırı ihtimali oluşmuştur," dedi.

Baro Başkanı ve Ailenin Teşekkürü

Diyarbakır Baro eski Başkanı Nahit Eren ve Van Baro Başkanı Sinan Özaraz'da söz alarak, soruşturma dosyası hakkında daha fazla bilgi verdiler. Rojin Kabaiş'in babası Nizamettin Kabaiş ise kendilerine destek veren avukatlara teşekkür etti.

Adli Tıp Kurumu Raporu

Van ve Diyarbakır Barolarının talebi üzerine Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlandı. Raporda, Rojin'in vücudunda bulunan erkek DNA'larının tespit edildiğine dair açıklamalar yer almaktadır. Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nın raporunda, "Maktulün DNA'sı ile birlikte erkek cinsiyetli farklı DNA tiplemeleri vücudunun hangi kısımlarında bulunduğu incelenmiştir. Her iki eküvyon örneği de göğüs kemiği ve vajina iç bölgesinde tespit edilmiştir," denildi.

Geçen yıl 27 Eylül'de kaybolan ve 15 Ekim'de Van Gölü kıyısında cesedi bulunan üniversite...

Geçen yıl 27 Eylül'de kaybolan ve 15 Ekim'de Van Gölü kıyısında cesedi bulunan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in ailesinin avukatları Diyarbakır Barosu Adli Yardım Binası'nda basın toplantısı düzenledi. Avukatlar Adli Tıp Kurumu Başkanlığı raporuna ilişkin bilgi verdi.