Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Rus Gazeteciye Canlı Yayında Protesto Nedeniyle Hapis Cezası

Rus mahkemesi, eski devlet televizyonu sunucusu Marina Ovsyannikova'ya, canlı yayınına 'Savaşı durdurun' ve 'Sana yalan söylüyorlar' yazılı pankartlarla çıkması nedeniyle gıyabında 8,5 buçuk yıl hapis cezası verdi. Ovsyannikova, Rus ordusu hakkında dezenformasyon yayma suçlamasıyla 8 yıldan fazla hapis cezasına çarptırıldı. Rus gazeteci, kararın arifesinde Telegram'da açıklama yayınlayarak suçlamaları 'saçma ve siyasi amaçlı' olarak nitelendirdi.

Yayın Tarihi: 04.10.2023 20:37
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Rus Gazeteciye Canlı Yayında Protesto Nedeniyle Hapis Cezası

Rus mahkemesi, eski devlet televizyonu sunucusu Marina Ovsyannikova'ya, canlı yayınına 'Savaşı durdurun' ve 'Sana yalan söylüyorlar' yazılı pankartlarla çıkması nedeniyle gıyabında 8,5 buçuk yıl hapis cezası verdi.

YANLIŞ BİLGİYİ YAYMAKLA SUÇLANDI Mahkeme tarafından Telegram'da yayınlanan açıklamaya göre Ovsyannikova, 'Rus Silahlı Kuvvetleri hakkında bilerek yanlış bilgi yaymaktan' suçlu bulundu.

EV HAPSİNDEN KAÇIP AVRUPA'YA YERLEŞMİŞTİ Ovsyannikova söz konusu pankartı açtıktan sonra para cezasına çarptırılmış ve ev hapsine alınmıştı. 45 yaşındaki gazeteci, avukatının tutuklanacağını söylemesi üzerine kızıyla birlikte ev hapsinden kaçarak Avrupa'ya yerleşmişti. Kaçtıktan sonra da suçsuz olduğunu ve hakkında bir dava açılması gerekmeyeceğini iddia etmişti.

Canlı yayın sırasında protesto düzenleyen Rus gazeteciye gıyaben hapis cezası verildi.

Marina Ovsyannikova, geçen yıl, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik geniş çaplı askeri saldırılarını elindeki pankartla protesto etti. Haber sunan spikerin arkasına geçen Ovsyannikova'nın tuttuğu pankartta 'Savaşa hayır. Size yalan söylüyorlar.' ifadeleri yer alıyordu.

8 yıl 6 ay hapis cezası Gazeteci, Rus ordusu hakkında dezenformasyon yayma suçlamasıyla 8 yıldan fazla hapis cezasına çarptırıldı. Moskova'daki mahkeme, Channel 1'in canlı yayını bozan eski editör Marina Ovsyannikova'ya 8 yıl 6 ay hapis cezası verdiğini duyurdu.

Rusya'yı terk etti 45 yaşındaki Ovsyannikova, yargılamanın başlamasının ardından Rusya'dan ayrıldı. Avukatına göre, Ovsyannikova, bir yıl önce ev hapsinden sonra kızıyla birlikte Rusya'dan ismi açıklanmayan bir Avrupa ülkesine kaçtı.

'Suçu kabul etmiyorum'

Rus gazeteci, kararın arifesinde Telegram'da açıklama yayınlayarak suçlamaları 'saçma ve siyasi amaçlı' olarak nitelendirdi. 'Elbette suçu kabul etmiyorum' diyen Marina Ovsyannikova, 'Tek bir kelimeyi bile geri almıyorum.' ifadesini kullandı.

'Hiçbir zaman düşman olmadım' Ovsyannikova, sosyal medyada yayınlanan bir videoda yaptığı konuşmada, 'Babam Ukraynalı, annem Rus. Hiçbir zaman düşman olmadım.' demişti. Ovsyannikova, 'Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik savaşını bir önce durdurmasını' istemişti.