
Paris Olimpiyatları'na Gelen Tepkiler
Rus Ortodoks Kilisesi, Fransa'nın Paris şehrinde düzenlenen Olimpiyatların açılışında yaşanan olaylara sert bir yanıt verdi. Kilise, Hristiyanların hakarete uğradığını ve Avrupa’da "tanrısızlığın" giderek yaygınlaştığını ifade etti.
Kritik Açıklamalar
Kilisenin Toplum ve Medya İlişkileri Departmanı Başkan Yardımcısı Vahtang Kipşidze, yaptığı açıklamada, Olimpiyat açılışında sergilenen "drag queen" performansını ve Hz. İsa'nın "Son Akşam Yemeği" tablosunun tasvir edilmesini eleştirdi. Kipşidze, bu tür gösterimlerin Hristiyanlara yönelik bir hakaret olduğunu ifade etti. Kişisel ve Kültürel Eleştiriler
Kipşidze, yaşananların sadece Olimpiyatlar öncesi değil, süreklilik arz eden bir durumun ifadesi olduğunu vurguladı. Ayrıca, müzik eşliğinde sunulan havai fişek gösterilerinin acısız bir ölüm kültünü yücelttiğini belirtti.
Rus Bayrağının Durumu
Rus Ortodoks Kilisesi, Olimpiyatlar sırasında Rus bayrağının taşınmasının yasaklanmasına da dikkat çekerek, "Bu şeytani gösteri bayrağımızın gölgesinde gerçekleşseydi, bu durumda sevinç yaşamak pek de mümkün olmazdı." şeklinde konuştu. Dayanışma Vurgusu
Kipşidze, açılışta yaşanan hadiseler nedeniyle hakarete uğradığını düşünen milyonlarca Hristiyan ile dayanışma içinde olduklarını belirterek, "Olimpiyatların düzenleyicileri, Avrupa medeniyetine ve onun temelini oluşturan Hristiyanlığa karşı bir küçümseme içinde olduklarını belli ettiler," dedi. Ayrıca, Hristiyanlığın parodiye alındığını belirtti ve Avrupa'da tanrısızlığa dayalı bir kültürün büyümesinin üzücü olduğunu sözlerine ekledi.