Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Rusların Türkiye'ye Olan İlgisi ve Adaptasyonu

Donat, Rusların Türkiye'ye olan ilgisini ve adaptasyon süreçlerini anlatırken, Türkiye'de konut alan Rusların sayısının arttığını ve Türkiye'deki medyanın Rusya'da da önemli bir yer aldığını paylaşıyor.

Yayın Tarihi: 16.10.2023 16:14
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Rusların Türkiye'ye Olan İlgisi ve Adaptasyonu

Rusların Türkiye'ye Olan İlgisi

Donat yazısında, Rusların Alanya'ya olan bakışının yanı sıra etkili bir Türkçe konuşmalarına değinerek Rusların Türkiye'ye gelme sebeplerini ve buradaki kültüre nasıl adapte olduklarını paylaştı.

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) ile Rusya’nın resmî devlet haber ajansı TASS işbirliğiyle Moskova’da düzenlenen medya forumuna dair notlara da yer veren Donat, dört günlük Moskova seyahatinin sebebi ve neler konuşulduğunu da önümüzdeki yazılarında anlatacak.

Antalya'da, Bodrum'da denize giriliyordu. İstanbul'da hava günlük güneşlikti.THY... Konforlu bir uçuş... Saat 13.50... Moskova'dayız.Hava soğuk... Yedi derece.Akşama doğru daha da soğudu.Gece ise... İki derece. Hazırlıksız gelmişiz... Donacağız.Dostlar... Sağ olsunlar.Cengiz Özdemir... EkoTürk-TV Yönetim Kurulu Başkanı... İki paltoyla gelmiş... Birini bize verdi.Esra Karahindiba... El Cezire yorumcu... Elinde bir 'bere.' Hemen başımıza geçirdi.'Rus'un Türkiye aşkı' daha iyi anlaşılıyor. Alanya'da, 'yaz devam ediyor.'Moskova'da... Bırrr... İnsan donuyor.

Ruslar Türkiye'ye Neden Geliyor?

Bunca yıllık Türk gazeteciye, Türkiye anlatılır mı?Bu da oldu... Gazeteci, doktor, mühendis pek çok Rus, bize 'İstanbul'u... Alanya'yı... Bodrum'u' anlattı... Şaka gibi.'Evlerinin' fotoğraflarını gösterdiler... Türkiye'deki evlerinin.Türkiye'de... Yabancıya konut satışında... Ruslar ilk sırada. 2022... Türkiye'de konut alan Rusların sayısı... 16 bin 312.2022... Antalya'ya hücum... Satılan her üç konuttan biri 'yabancıya... Çoğu Rus.'

Rusların Türkiye'ye Adaptasyonu

Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte, Türkiye'de konut alan Ruslar'ın sayısında hızlı bir artış olmuş.Unutmadan;Rusya-Ukrayna savaşında Türkiye'nin izlediği politikayı öven övene.TASS Haber Ajansı Genel Müdürü Kondraşov da övdü.Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nin Uluslararası İlişkiler Komite Başkanı Karasin de.Ve... Konuştuğumuz Rus gazeteciler de.

Rusların Türkiye'ye Seyahat Tavsiyeleri

Sakın ha sakın, 'kredi kartına' güvenmeyin... 'Geçmiyor.'Batı'nın 'yaptırımları' ile birlikte, kredi kartı da 'sizlere ömür.'Gelirken... Cebinizde mutlaka 'Dolar' bulunsun.

Rusların Türkiye'yi Anlatması

Ruslar'ın bir kısmı dönere 'şavurma' diyor.Yine dikkatimizi çekti... Dönerin içinde 'patates kızartması' da var, 'ketçap' da.

Türkiye'nin Medyadaki Yeri

Moskova'da gördük ki;Erkan Yağcı, kitabın ortasından konuşuyor... Söyledikleri doğru... Hem de çok doğru.Yarın... Moskova notlarına devam.