Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov Ukrayna'daki Eylemlere İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov, Ukrayna'daki eylemler hakkında açıklamalarda bulundu. Rus ordusunun Ukrayna'da bazı hedefleri yok ettiği belirtildi. Ukrayna ordusunun ise Donetsk, Krasnoliman ve Güney Donetsk yönlerinde başarısız taarruz girişimleri olduğu ifade edildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise çatışmaların yoğunlaştığını ve ana hedefin Zaporijya istikametinde olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 28.07.2023 00:21
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov Ukrayna'daki Eylemlere İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov Ukrayna'daki Eylemlere İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov, Rus ordusunun Ukrayna'daki eylemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ukrayna'da bulunan bazı hedefleri yok ettiklerini vurgulayan Konaşenkov, Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin havadan ve denizden fırlatılan yüksek hassasiyetli uzun menzilli füzelerle Ukrayna ordusunun hava üsleri, konuşlanma ve kontrol noktaları, montaj atölyeleri, insansız deniz araçları depoları, ABD ve Avrupa ülkelerinden edinilen füze silah ve askeri teçhizata yönelik yoğun saldırılar düzenlediğini belirtti. Saldırıların hedefine ulaştığı ve belirlenen bütün hedeflerin vurulduğu ifade edildi.

Ukrayna Ordusunun Girişimleri

Ukrayna ordusunun gün içinde Donetsk, Krasnoliman ve Güney Donetsk yönlerinde başarısız taarruz girişimlerinde bulunduğunu aktaran Konaşenkov, bugüne kadar Ukrayna ordusuna ait 457 uçak, 244 helikopter, 5 bin 291 insansız hava aracı, 426 hava savunma füze sistemi, 10 bin 966 tank ve zırhlı araç, 1140 çok namlulu roketatar, 5 bin 636 obüs ve havan topu, 11 bin 920 özel askeri aracın yok edildiğini kaydetti.

Putin'in Açıklamaları

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, son birkaç günde çatışmaların önemli şekilde yoğunlaştığını belirterek, 'Esas çatışmalar ağırlıklı olarak, Batı'da dedikleri gibi, ana hedef, Zaporijya istikametindeydi' dedi.