
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Kocaeli'de Konuştu
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Kocaeli'de yaptığı açıklamada, toplum sağlığının korunmasına yönelik tedbirlerin önemine dikkat çekti. Memişoğlu, "Biz insanlarımızın sağlıklı kalmasını istiyoruz. O nedenle toplumumuzun riskleri olan kilo, kötü beslenme, hareketsizlik, bağımlılık gibi bedenimize zarar verecek alışkanlıklardan bir an önce kurtulmamız gerekiyor" dedi.
Sağlık Hizmetlerinin Geliştirilmesi
Bakan Memişoğlu, Kocaeli Valiliği ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sağlıklı Türkiye Yüzyılı Programı" çerçevesinde şehirleri ziyaret etmeye devam ettiklerini ifade etti. Kocaeli'deki sağlık hizmetleri ve sorunlarının ele alınacağını belirten Memişoğlu, bu konuda Vali İlhami Aktaş, milletvekilleri, büyükşehir ve belediye başkanlarıyla görüşeceklerini kaydetti.
Kocaelispor'a Başarı Dilekleri
Kocaelispor'un Trendyol Süper Lig'e yükselmesi dolayısıyla başarılar dileyen Memişoğlu, Kocaeli'nde toplam 1 üniversite, 1 şehir hastanesi, 8 devlet hastanesi ve 17 özel hastane bulunduğunu aktardı.
Yeni Yatırım Müjdeleri
Yeni sağlık yatırımlarıyla ilgili bilgiler veren bakan, "Körfez Devlet Hastanesi binasının inşaatı devam ediyor. Çayırova Devlet Hastanesi'nin süreci uzadı, ancak haziranda yeni yapım ihalesini gerçekleştireceğiz," ifadelerini kullandı. Ayrıca, Kartepe ve Başiskele ilçelerinde yeni hastaneler yapılacağını da duyurdu.
Toplum Bilinci ve Sağlık Kültürü
Hastalık durumunda her zaman sağlanacak hizmetlerin yanı sıra, insanların hastalanmaması için toplumsal bilincin artırılması gerektiğini vurgulayan Memişoğlu, sağlık sorunları konusunda toplumun katılımının önemine işaret etti. "Toplumun yüzde 50'si kiloluysa, 3'te 1'i sigara kullanıyorsa bunun üstesinden hep beraber gelmeliyiz," dedi.
Katılımcılar
Ziyarete Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü ve Cemil Yaman, İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, MHP İl Başkanı Tuncay Batı, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir ve AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Doğan Orak katıldı.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu (solda), çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Kocaeli'de Valiliği ziyaret etti. Vali İlhami Aktaş (sağda) tarafından karşılanan Memişoğlu, anı defterini imzaladı, birlikte fotoğraf çektirdi.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu (solda), çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Kocaeli'de Valiliği ziyaret etti. Vali İlhami Aktaş (sağda) tarafından karşılanan Memişoğlu, anı defterini imzaladı, birlikte fotoğraf çektirdi.