Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sağlıklı ve Genç Bir Cilt İçin Uygulanabilecek Yöntemler

Sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmak yaşla birlikte daha çok artıyor. Elastikiyetini ve nemini kaybeden cilt yaşlanmanın etkilerini gözle görülür hale getirince önleyici tedbirler hem erkekler hem de kadınlar için vazgeçilmez çare oluyor. Kozmetik ürünler başvurulan ilk yöntem olsa da çoğu kişinin yalan vaadlerle kandığı üreticisi belli olmayan merdiven altı kozmetik ürünler ise tehlike saçıyor, kullanılan ağır metaller birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Kullanılan bölgelerde deri enfeksiyonlarına bağlı kızarıklık, sivilcelenme, iltihaplı yara, akıntı, sulanma gibi belirtiler gözlemlenebiliyor. “Kendi kendini izleme sayesinde yaşlanma süreci kontrollü bir şekilde gelişebilir” diyen Dermatolog Dr. Zahide Eriş, yapılması gerekenin uzman kontrolünü geciktirmeden cilt tipine ve ihtiyacına göre nemlendirmekten olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 25.10.2023 18:47
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Sağlıklı ve Genç Bir Cilt İçin Uygulanabilecek Yöntemler

Yaşlanmanın Etkileri ve Cilt Kalitesi

Sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmak yaşla birlikte daha çok artıyor. Elastikiyetini ve nemini kaybeden cilt yaşlanmanın etkilerini gözle görülür hale getirince önleyici tedbirler hem erkekler hem de kadınlar için vazgeçilmez çare oluyor.

Kullanılan bölgelerde deri enfeksiyonlarına bağlı kızarıklık, sivilcelenme, iltihaplı yara, akıntı, sulanma gibi belirtiler gözlemlenebiliyor.

Nem Kaybı ve Cilt Kalitesi

Yaşlanmanın en belirgin göstergesinin, cildin elastikiyetini kaybetmesi olduğun ifade eden Eriş, yaşlanmanın, genetik ve çevresel faktörlere bağlı olarak geliştiğini söyleyerek derinin kalınlığının, elastikiyetinin ve neminin kaybolmasıyla cilt kalitesinin düştüğünü vurguladı.

Elastikiyet kaybını önlemenin en etkili yolunun yaşlandıkça gerçekleşeceğine dikkat çeken Eriş, özellikle önleyici tedbirler alınmadığında sarkma, kırışıklık ve donukluğun daha belirgin olduğunu ve yaşlanma sürecini kontrollü bir şekilde ilerletebilmek için “Yapılması gereken uzman kontrolünü geciktirmeden cilt tipine ve ihtiyacına göre nemlendirmektir. Bu sayede elastikiyet kaybı en aza indirilir ve cilt kalitesi bozulmaz” kelimelerini kullandı.

Her Cilt Tipinin Gösterdiği Yaşlılık Belirtileri

Yaşlanmanın etkilerinin kadın ve erkek için sıkıntı verici olduğunu hatırlatan ve tedavinin yanı sıra dengeli beslenilmesinin ve kötü alışkanlıklardan kurtulmanın da önemine vurgu yapan Eriş, “Sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmak için yeterli miktarda mineral ve vitamin almak gerekir. Uyumadan önce makyajı temizlemeye dikkat edilmelidir. Yaş alma sürecinde cilt belli başlı değişikliklere uğrar. Her cilt tipinin gösterdiği belirtiler farklıdır. Alınabilecek önlemler ve uygulanabilecek basit yöntemler ile her dönem sağlıklı bir cilde sahip olmak ise oldukça kolaydır.” Dedi.

Cilt Sağlığı İçin Başvurulacak Yöntemler

Havanın sıcak veya soğuk olmasının cildin nem ihtiyacını değiştirmediğini belirten ve bu nedenle her zaman cilt tipine uygun bir nemlendirici kullanımına dikkat çeken Eriş, güneş kreminin sadece yaz aylarında değil, günlük cilt bakım rutininde önemli bir adım olduğunu söyledi ve cilt sağlığı için başvurulacak yöntemleri sıraladı.

Mezoterapi

Cilt gençleştirmenin en etkili yöntemlerinden biri olan Mezoterapi, özellikle yüz ve boyun çevresindeki ince çizgilerin giderilmesi için kullanılır. Kırışıklık ve sarkma problemlerinde kısa sürede gözle görülür sonuçlar elde edilir.

Somon DNA Aşısı

Somon DNA aşısı, cildin yeniden yapılanmasına yardımcı olur ve cildin nem dengesini koruyarak parlak bir görünüm sağlar.

Radyo Frekansı

Radyo frekans yöntemi derin kırışıklıkların tedavisinde etkilidir ve kişilerin daha genç görünmesini sağlar. 3-8 kür tedavi uygulanabilir.

PRP

PRP yöntemi cildi gençleştirir, kırışıklıkları ve ince çizgileri giderir. Yüz uygulamasındaki faydaları uzun vadeli etkilidir.