Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sahra Wagenknecht, Yeni Parti Kurma Çalışmalarını Hızlandırıyor

Almanya'nın önde gelen aşırı solcu politikacılarından Sahra Wagenknecht, yeni parti kurma çalışmalarını hızlandırmak için kendi adını taşıyan bir ittifak kurduğunu açıkladı. Sahra Wagenknecht İttifakında yer alan 9 milletvekili, Die Linke'den ayrılarak önümüzdeki yılın başlarında ayrı bir parti kurmayı ve haziran ayında yapılacak Avrupa seçimlerine katılmayı planlıyor. Politika gözlemcilerine göre yeni partinin aşırı sağcı Almanya için Alternatif partisinden oy alabilme potansiyeline sahip 'Akıl ve Adalet için Sahra Wagenknecht İttifakı' yüksek ücretler ve cömert sosyal haklar vadeden sol ekonomik politikaları ile göç konusunda kısıtlayıcı bir yaklaşım içeren kombinasyon sunuyor.

Yayın Tarihi: 23.10.2023 19:11
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Sahra Wagenknecht, Yeni Parti Kurma Çalışmalarını Hızlandırıyor

Sahra Wagenknecht İttifakı

Almanya'nın önde gelen aşırı solcu politikacılarından Sahra Wagenknecht, yeni parti kurma çalışmalarını hızlandırmak için kendi adını taşıyan bir ittifak kurduğunu açıkladı. Sahra Wagenknecht İttifakında yer alan 9 milletvekili, Die Linke'den ayrılarak önümüzdeki yılın başlarında ayrı bir parti kurmayı ve haziran ayında yapılacak Avrupa seçimlerine katılmayı planlıyor.

Aşırı Solcu Politikalar

Politika gözlemcilerine göre yeni partinin aşırı sağcı Almanya için Alternatif partisinden oy alabilme potansiyeline sahip 'Akıl ve Adalet için Sahra Wagenknecht İttifakı' yüksek ücretler ve cömert sosyal haklar vadeden sol ekonomik politikaları ile göç konusunda kısıtlayıcı bir yaklaşım içeren kombinasyon sunuyor. Ayrıca bazı çevrecilerin iklim değişikliğiyle mücadele planlarını sorguluyor ve bir zamanlar Almanya'nın önde gelen gaz tedarikçisi olan Rusya'ya yönelik mevcut yaptırımlara ve Almanya'nın Ukrayna'ya silah tedarik etmesine karşı çıkıyor.

Popülerlik Kaybeden Hükümet

Wagenknecht, projesini Başbakan Olaf Scholz'un kavgalı üç partili koalisyonunun hiç de popüler olmadığı bir dönemde başlatıyor. Ulusal anketler ana akım muhalefetteki muhafazakarların önde olduğunu ve Almanya için Alternatif'in (AfD) yaklaşık yüzde 20 destekle ikinci sırada yer aldığını gösteriyor.

Sosyal Adalet ve Göç Karşıtlığı

İttifakın tanıtımında konuşan Wagenknecht, 'Birçok insan artık neye oy vereceğini bilmiyor ya da öfke ve çaresizlikten sağa oy veriyor,' ifadelerini kullandı. Wagenknecht, Almanya'nın eğitim sisteminin birçok genci başarısızlığa uğrattığını ve 'düzensiz göçün okullardaki sorunları yoğunlaştırdığını' savundu.