Sakarya'da Bungalovların Turizm Ruhsatları İptal Edildi
Sakarya'da gerçekleştirilen denetimlerin ardından 1619 bungalovun turizm ruhsatı iptal edildi.
Vali Rahmi Doğan'dan Açıklama
Sakarya Valisi Rahmi Doğan, bu kapsamda asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısında düzenlenen operasyonlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Doğan, kentteki bungalovların yapı denetimlerinin 3 komisyon tarafından titizlikle yapıldığını belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın denetimleri sonucunda, bungalovların işletme sorumluluklarını yerine getirmediği için ruhsatlarının iptal edildiğini ifade etti.
Bungalovların Bulunduğu Yerler
Doğan, 369 bungalovun dere yatağına inşa edildiğinin tespit edildiğini, bunun yanında mutlak koruma ve doğal sit alanında bulunan bungalovların da mevcut olduğunu aktardı. "Turizmin gelişmesini ve ekonominin yükselmesini istiyoruz ancak bu işlemlerin usulüne uygun ve kurallara bağlı olarak yürütülmesi gerektiği düşüncesindeyiz," diyerek denetimlerin süreceğini vurguladı.
Diğer Çalışmalar ve Asayiş Verileri
Vali Rahmi Doğan, ayrıca kamu kurumları ile yapılan işbirlikleri çerçevesinde baz istasyonlarının daha uygun lokasyonlara taşınması konusuna da değindi. Sahipsiz hayvanların toplanması ve barınaklara yerleştirilmesi konusunda belediye başkanları ile hemfikir olduklarını belirtti. Asayiş verileri hakkında bilgi veren Vali, çeşitli suçlarla ilgili yapılan operasyonlarda 980 şüphelinin yakalandığını ve çok sayıda uyuşturucu, gümrük kaçağı ürün ele geçirildiğini duyurdu.
Sakarya Valisi Rahmi Doğan, Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı'nda 1-28 Şubat'ta kentte düzenlenen operasyonlara ilişkin verileri paylaşmasının ardından kentteki turizm tesisleri hakkında açıklamada bulundu.
Sakarya Valisi Rahmi Doğan, Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı'nda 1-28 Şubat'ta kentte düzenlenen operasyonlara ilişkin verileri paylaşmasının ardından kentteki turizm tesisleri hakkında açıklamada bulundu.