
Sakarya'da Orman Yangınına Müdahale Devam Ediyor
Sakarya'nın Taraklı ilçesinde, Hacıyakup Paşalar mevkisinde meydana gelen orman yangınına karşı mücadele tüm hızıyla sürüyor. Yangının kontrol altına alınabilmesi için hem havadan hem de karadan müdahale devam ediyor.
Yangının Sebebi ve Gelişmeler
Dün başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle Bilecik'in Gölpazarı ormanlık alanına sıçramış durumda. Yangınla ilgili mücadelenin başlatılmasının üzerinden yaklaşık 24 saat geçmişken, ekipler gece boyunca aralıksız çalıştılar.
İtfaiye ve Orman Ekipleri Sahada
Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilçe belediyeleri, başka illerden gelen itfaiye ve orman ekipleri, hava araçlarıyla birlikte müdahalesini sürdürüyor. Yangının Sakarya-Bilecik sınır hattındaki ormanın iç kesimlerinde devam etmektedir.
Tahliye İşlemleri
Yangın nedeniyle, Geyve ilçesinin Aydınlar Mahallesi'nde yaklaşık 80 kişinin yaşadığı 20 ev ve Çamlık Mahallesi'nde bulunan 5 ev, tedbir amaçlı olarak boşaltıldı. Yangın saat 11.00 sıralarında ortaya çıkmış, ihbar üzerine bölgeye hızlıca hava ve kara araçları sevk edilmiştir. Gelişmeler izlenmeye devam ediyor.
Sakarya'nın Taraklı ilçesinde çıkan orman yangınını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahale sürüyor.
Sakarya'nın Taraklı ilçesinde çıkan orman yangınını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahale sürüyor.