
Samsun'da "Büyük Türk Dünyası Kurultayı" Düzenlendi
Samsun Milletler Topluluğu Derneği tarafından organize edilen "Büyük Türk Dünyası Kurultayı", Canik ilçesinde yer alan Doğupark'ta gerçekleştirildi. Etkinlikte, misafirlere şifalı pilav ikram edildi ve Türk dünyası müzik dinletisi sunumu yapıldı. Ayrıca mehter takımı da marşlar seslendirdi.
Etkinliğin Amacı
Samsun Milletler Topluluğu Derneği Başkanı Bedirhan Can, kurultayın, kültürel dayanışmayı artırmak, geleneksel değerleri yaşatmak ve Türk dünyasında ekonomik ve sosyal iş birliklerini geliştirmek amacıyla yapıldığını vurguladı.
Birlik Mesajı
Can, Türk dünyasının önündeki engellerin kaldırılması gerektiğine dikkat çekerek, "Eğer Avrupa'nın birbirini 500 yıl boyunca zorlayan ülkeleri birleşebiliyorsa, bin yıl boyunca aynı coğrafyada hüküm sürmüş Türkler de artık birlik oluşturmalıdır. Sınırlar ortadan kalkmalı, kardeşler birbirleriyle kucaklaşmalıdır," şeklinde konuştu.
Gelecek Amaçlar
Büyük Türk Dünyası Kurultayı'na, Türk dünyasından katılımcılar da dahil olmak üzere geniş bir katılım sağlandığına vurgu yapan Can, "Bu etkinlikle Türk dünyasında ve Türkiye'deki kardeşlerimizi bir araya getirmek, ticari ilişkileri güçlendirmek ve turizm hareketliliğini artırmayı planlıyoruz. Gelecekte, belki Avrupa Birliği benzeri bir yapı oluşturmak amacıyla kıymetli devlet büyüklerimizin katılacağı bir oluşumun zemini atılabilir" ifadelerini kullandı.
Etkinlik, Türk dünyasından ve Türkiye'nin çeşitli illerinden dernek temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilmiş olup, yarın sona erecektir.
Samsun Milletler Topluluğu Derneği tarafından "Büyük Türk Dünyası Kurultayı" gerçekleştirildi. Canik ilçesindeki Doğupark'ta düzenlenen programda, şifalı pilav ikramı ve Türk dünyası müzik dinletisi sunumu gerçekleştirildi, mehter takımı marşlar seslendirdi.
Samsun Milletler Topluluğu Derneği tarafından "Büyük Türk Dünyası Kurultayı" gerçekleştirildi. Canik ilçesindeki Doğupark'ta düzenlenen programda, şifalı pilav ikramı ve Türk dünyası müzik dinletisi sunumu gerçekleştirildi, mehter takımı marşlar seslendirdi.