Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Samsun'da Ehliyet Sınavında Usulsüzlük: İki Zanlı Yakalandı

Samsun'un Çarşamba ilçesinde ehliyet sınavına kopya düzeniyle giren iki kişi gözaltına alındı.

Yayın Tarihi: 21.01.2025 11:44
Güncelleme Tarihi: 21.01.2025 11:44

Samsun'da Ehliyet Sınavında Usulsüzlük: İki Zanlı Yakalandı

Samsun'da Kopya Düzeniyle Ehliyet Sınavına Giren İki Şahıs Yakalandı

Samsun'un Çarşamba ilçesinde, ehliyet sınavında usulsüzlük yaptığı belirlenen iki şüpheli, emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı. Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 20 Ocak tarihinde, motorlu taşıtlar sınavına giren bir kişinin kopya düzeneği ile dışarıdan yardım aldığını tespit etti.

Gözaltına Alınan Zanlılar Hakkında Detaylar

Şahıslar, M.K. (50) ve bu kişiye yardım eden C.K. (43), gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alındı. Yapılan detaylı aramalarda, zanlıların üstünde ve araçlarında bazı yasadışı elemanlar bulundu:

  • 2 mikro casus kulaklık
  • Kamufle edilmiş yaka kamerası
  • 2 mobil wifi aktarım cihazı
  • 3 cep telefonu
  • 4 sim kart
  • Düzenek için hazırlanmış düğme

Her iki şüpheli, "Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmetleri Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlaması ile adliyeye sevk edildi.

Samsun'un Çarşamba ilçesinde ehliyet sınavına kopya düzeneğiyle giren zanlı ile bu kişiye yardım...

Samsun'un Çarşamba ilçesinde ehliyet sınavına kopya düzeneğiyle giren zanlı ile bu kişiye yardım eden şüpheli gözaltına alındı. Zanlıların üstlerinde ve araçlarında yapılan aramada, 2 mikro casus kulaklık, kamufle edilmiş yaka kamerası, 2 mobil wifi aktarım cihazı, 3 cep telefonu, 4 sim kart ve düzenek için hazırlanmış düğme ele geçirildi.