
Samsun'da Dolandırıcılık Çetesi Çökertildi
Samsun merkezli olarak düzenlenen bir operasyonda, internet üzerinden sahte ilanlarla dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen üç şüpheli adliyeye sevk edildi. Operasyon, Samsun'un yanı sıra Zonguldak ve Muğla illerinde gerçekleştirildi.
Gözaltına Alınan Şüpheliler
İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, 29 yaşındaki D.E.A., 31 yaşındaki O.Ç. ve 23 yaşındaki Z.H.'yi gözaltına aldı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra sağlık kontrolünden geçmesi sağlandı ve ardından adliyeye götürüldüler.
Mağdurların Sayısı 200'ü Aştı
Yürütülen soruşturma kapsamındaki başka bir şüpheli olan 35 yaşındaki M.Y.'nin, farklı bir suçtan dolayı cezaevinde bulunduğu öğrenildi. Ekipler, tatil sezonunda vatandaşların konaklama taleplerinden yararlanarak dolandırıcılık yapan bu kişilere karşı kapsamlı bir çalışma yürüttü.
İlk belirlemelere göre, zanlılar sahte sosyal medya hesapları ve web siteleri aracılığıyla villa, bungalov ve yat kiralama ilanları yayınlayarak vatandaşlarla temas kurdu. Güven kazanarak, gecelik ücret, kapora, depozito ve sigorta ödemesi gibi kalemler adı altında 200'den fazla kişiden para talep ettikleri ortaya çıktı. Toplamda yaklaşık 2 milyon lira haksız kazanç sağladıkları belirlenen şüphelilerin, banka hesaplarındaki hareketlerin toplamda 55 milyon liraya ulaştığı bildirildi.
Operasyon Detayları
27 Ağustos tarihinde, belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı operasyonda D.E.A., O.Ç. ve Z.H. yakalanarak gözaltına alındı.
Samsun merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda, internetten sahte ilanla dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.