
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Ossowski, Şanlıurfa'da Temaslarda Bulundu
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Thomas Hans Ossowski, Şanlıurfa'daki ziyaretinde bölgenin tarihi ve kültürel önemliğine vurgu yaptı.
Vali ve Belediye Başkanını Ziyaret Etti
Ossowski, Vali Hasan Şıldak’ı makamında ziyaret ederek, basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. Ardından, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek, Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ile bir araya geldi.
Şanlıurfa'nın Kültürel Önemi
Başkan Gülpınar, ziyaretin kendileri için önemli olduğunu belirterek, Şanlıurfa'nın tarihi, kültürü ve medeniyeti hakkında detaylı bilgi vereceklerini ifade etti. Gülpınar, şehirlerinin UNESCO'nun "Dünya Müzik Şehri" unvanını taşıdığını, 2026 yılında burada düzenlenecek Dünya Müzik Şehirleri Toplantısı'nı da önemsediğini vurguladı.
Şanlıurfa'nın Stratejik Önemi
Büyükelçi Ossowski, Şanlıurfa'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bölgenin Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki ilişkilerde ne kadar önemli bir konumda olduğunu belirtti. Özellikle çok sayıda Suriyeli göçmene ev sahipliği yaptıklarını, bu süreçte gösterdikleri dayanışmanın da tarihi bir öneme sahip olduğunu ifade etti.
Yatırım ve Ticari Fırsatlar
Ossowski, Şanlıurfa'daki ticari ilişkileri ve yatırımları artırma arzusunda olduklarını da dile getirdi. Tarıma dayalı sanayinin bu bölgede büyük bir yere sahip olduğunu ve Avrupa Birliği'nden daha fazla firma çekmeyi hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, kentin yöresel lezzetlerinin tadına baktıklarını ve onları çok sevdiklerini ekledi.
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Thomas Hans Ossowski (sol 5), Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'ı (sol 6) ziyaret etti.
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Thomas Hans Ossowski (sol 5), Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'ı (sol 6) ziyaret etti.