
Saraçhane'de Yolsuzluk Protestosu
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik sürdürülen yolsuzluk ve terör soruşturmasını protesto etmek amacıyla Saraçhane'de bir grup izinsiz gösteri düzenledi. Polisin müdahalesinin ardından bazı eylemciler İBB binasına girdi.
Gösteri ve Polis Müdahalesi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dahil 91 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu. Protesto amacıyla bir araya gelen grup, Taksim'e doğru yürümek istedi. Ancak, Bozdoğan Kemeri önünde bekleyen polis ekipleri topluluğun ilerlemesine izin vermedi.
Arbede ve Gözaltılar
Polisle eylemciler arasında kısa bir arbede yaşandı. Eylemciler, polise havai fişek, taş ve su şişesi gibi nesneler fırlatırken, polis de zaman zaman biber gazıyla karşılık verdi. Göstericilerin bazıları ara sokaklara dağılırken, polis ekipleri bazılarını gözaltına aldı.
İBB Binasına Giriş
Müdahale sonrası, kimi göstericiler İBB binasına girmeyi başardı. Durum, çevredeki güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alınmaya çalışıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk ve terör soruşturmasını protesto amacıyla Saraçhane'de düzenlenen izinsiz gösteride polisin müdahalede bulunduğu bazı eylemciler İBB binasına girdi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk ve terör soruşturmasını protesto amacıyla Saraçhane'de düzenlenen izinsiz gösteride polisin müdahalede bulunduğu bazı eylemciler İBB binasına girdi.