
Saros Körfezi'nde Kaçak Yapılara İzin Yok
Edirne Valisi Yunus Sezer, Saros Körfezi sahillerinde izinsiz yapılara karşı sert önlemler alındığını açıkladı. Enez ilçesindeki Atatürk Ortaokulu'nda düzenlenen turizm toplantısında, turizm sektörü temsilcileriyle bir araya gelen Sezer, denetimlerin aralıksız sürdüğünü vurguladı.
Denetimlerin Sürekliliği
Sezer, sahillerde kaçak yapılara yönelik denetimlerin devam ettiğini belirterek, "Kimseden izin almadan tarla vasfındaki arazilere işletme yapılmış. Bir şahıs hazine arazisine tatil köyü kurmuş. Ne Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda ne de İl Özel İdaresi'nde kaydı mevcut" dedi.
Kaldırılan Yapılar ve Gelecek Önlemler
Vali, geçtiğimiz yıl kaçak yapıların kaldırıldığını ve otel ile konaklama alanlarında da denetimlerin sürdüğünü kaydetti. "Dere yatağına yapılan yapılara da asla izin vermeyeceğiz. Biz bir aileyiz. Bu durumda vicdani olarak sorumluluğumuzu taşımamız gerekli ve yasal çerçevede birbirimize yardımcı olmalıyız" ifadelerini kullandı.
Toplantıya Katılan İsimler
Turizm toplantısında Enez Kaymakamı Muhammed Emin Tutal Enez turizmi hakkında bir sunum yaptı. Toplantıya ayrıca Edirne Vali Yardımcısı Eyyüp Batuhan Ciğerci, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç ve Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk de katıldı.
Edirne'nin Enez Enez ilçesindeki Atatürk Ortaokulu'nda turizm toplantısı düzenlendi. Vali Yunus Sezer, toplantıda konuşma yaptı.
Edirne'nin Enez Enez ilçesindeki Atatürk Ortaokulu'nda turizm toplantısı düzenlendi. Vali Yunus Sezer, toplantıda konuşma yaptı.