Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sermaye Piyasaları Araştırma Merkezi (SEPAM) Türkiye'de Sermaye Piyasalarının Gelişimine Katkı Sağlıyor

Sermaye Piyasaları Araştırma Merkezi (SEPAM), Türkiye'de sermaye piyasalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla kurulmuş bir düşünce kuruluşudur. SEPAM, yatırımcı bilgilendirmeleri, sermaye piyasaları değerlendirmeleri, sektör uzmanları buluşmaları ve daha pek çok çalışma ile sektörün etkinliğini artırmayı hedeflemektedir.

Yayın Tarihi: 26.10.2023 19:37
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Sermaye Piyasaları Araştırma Merkezi (SEPAM) Türkiye'de Sermaye Piyasalarının Gelişimine Katkı Sağlıyor

Sermaye Piyasaları Araştırma Merkezi (SEPAM)

Sermaye piyasaları alanında çalışmalar gerçekleştirmek ve Türkiye'de bu alanda var olan eksikliği gidermek amacıyla Sermaye Piyasaları Araştırma Merkezi (SEPAM) kuruldu. SEPAM, yatırımcı bilgilendirmeleri, sermaye piyasaları değerlendirmeleri, sektör uzmanları buluşmaları ve daha pek çok çalışma ile sermaye piyasalarının etkinliğini artırmayı hedefliyor. Aynı zamanda online ve fiziki toplantılar, akademik çalışmalar, dergi-yayın çıkarılması gibi faaliyetlerde bulunacak.

SEPAM'ın Hedefleri

SEPAM'ın hedefleri arasında sermaye piyasaları paydaşlarını bir araya getirerek sektörel birlikteliği sağlamak, sermaye piyasalarının etkinliğini ve verimliliğini artırmak, yatırımcı farkındalığını ve bilinç düzeyini geliştirmek yer alıyor. Ayrıca, sektör istatistiklerinin oluşturulması, sermaye piyasaları ile ilgili ekonomik ve sosyal çalışmaların yapılması, uluslararası platformlarda Türkiye'yi temsil etmek de SEPAM'ın hedefleri arasında yer alıyor.

SEPAM'ın Lansman Programı

SEPAM'ın lansman programında Sermaye Piyasası Kurulu eski başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Karacan ana konuşmacı olarak yer aldı. Programda, sermaye piyasalarının geçmişten günümüze olan yolculuğu ve mevcut riskler hakkında değerlendirmeler yapıldı. Ayrıca, SEPAM Yönetim Kurulu üyeleri ve panelistler tarafından sermaye piyasalarının gelişimi ve güncel durumu üzerine konuşmalar gerçekleştirildi.