
Sıfır Atık Forumu Öncesi İş Dünyası Toplantısı
2023 yılında kurulan Sıfır Atık Vakfı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, ekim ayında düzenlenecek Sıfır Atık Forumu öncesinde iş dünyasının farklı kesimlerinden temsilcileri bir araya getirdi.
Toplantı, Üsküdar Kandilli'deki vakıf binasında gerçekleştirildi. Borsa İstanbul, Defacto, İGA, Emlak Konut, Şişecam, Hilton Grubu ve UFS Tesis Yönetimi gibi birçok sektörden temsilci, bu önemli etkinlikte yer aldı. Ayrıca Birleşmiş Milletler'den gelen forum danışmanları da toplantıya katıldı.
BM Danışmanından Açıklama
BM Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu Başkan Yardımcısı Jose Manuel Moller, toplantıda yaptığı açıklamada, sıfır atık forumunun türünün ilk örneği olduğunu vurguladı. Moller, “Bugün burada olmamızın sebebi, sıfır atık forumunun ana yapı taşlarını ele almak ve bu alandaki iş fırsatlarını tartışmaktır,” dedi.
Forumun Hedefleri
Forumun üç temel hedefi konusunda bilgi veren Moller, şu noktaları belirtti:
- İstanbul’u küresel bir merkez haline getirmek: Sıfır atık alanında forumun, küresel bir toplanma noktası olmasını sağlamak.
- İşletmeler için buluşma alanı oluşturmak: Sıfır atık çözümleri sunan işletmelerin bir araya gelecekleri bir platform oluşturmak.
- İş fırsatlarını paylaşmak: Türkiye ve uluslararası alanda bu alandaki iş fırsatlarının paylaşılabileceği bir ortam yaratmak.
Moller, “Sıfır atık sürdürülebilirlikle bağlantılı bir kavramdır. Bu nedenle meseleyi geniş bir çerçevede ele almak önemlidir,” diye ekledi.
Forumdan Beklenen Sonuçlar
Toplantıya katılan kurum temsilcileri, sıfır atık ve geri dönüşüm konusundaki çalışmalarını paylaştı. “Sıfır Atık Hareketi: İnsan, Mekan, Dönüşüm” temasıyla 17-19 Ekim tarihlerinde İstanbul’da yapılacak forumdan, sıfır atığın çevresel ve sosyal dayanıklılık için kritik bir yaşam tarzı olduğu sonucunun çıkması bekleniyor.
Forumun, kırılgan toplulukların ihtiyaçlarını tanıyarak, sivil toplum, özel sektör ve finans kuruluşları gibi kilit paydaşların desteğini almayı hedeflediği belirtiliyor. Atık analizleri, finansmana erişim, kapasite geliştirme ve politika dönüşümü gibi başlıkların yanı sıra bölgeler arası yenilik ve bilgi paylaşımını teşvik eden öncelikli konular belirlenmiş durumda.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde 2023 yılında kurulan Sıfır Atık Vakfı, ekim ayında düzenlenecek Sıfır Atık Forumu öncesinde iş dünyasının farklı sektörlerinden temsilcileri bir araya getirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde 2023 yılında kurulan Sıfır Atık Vakfı, ekim ayında düzenlenecek Sıfır Atık Forumu öncesinde iş dünyasının farklı sektörlerinden temsilcileri bir araya getirdi.