Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sıfır Otomobillerde 200 Bin TL'lik Büyük İndirim! Markalar Son Fiyatları Açıkladı

Sıfır otomobillerde büyük indirimler yaşanırken, markalar kampanyalar düzenleyerek satışları artırmaya çalışıyor. Sıfır araç fiyatlarının düşmesiyle gerçek müşterilerin ortaya çıktığı ve otomobil sektörünün rekor satışlara ulaşabileceği belirtiliyor.

Yayın Tarihi: 08.10.2023 12:34
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Sıfır Otomobillerde 200 Bin TL'lik Büyük İndirim! Markalar Son Fiyatları Açıkladı

Sıfır Otomobillerde Büyük İndirim

Sıfır araçlar kadar ikinci el araba fiyatlarında dikkat çeken gelişmeler yaşanmakta. Firmalar birçok otomobilde kampanyalar hazırlarken ortaya çıkan düşüş rakamlarının önümüzdeki süreçte de devam edeceği vurgulandı. Sıfır otomobiller yatırım aracı olarak kullanmaktan çıkınca bayiler zor durumda kaldı. Aylar sonrasında elinde stok kalan markalar için Ekim ayında “Kampanyalar” başladı. Bazı modellerde takas dahil 200 bin TL’yi aşan indirimler yaşanırken 9 ayda 857 bin 757 adet satışı yakalayan otomobil sektörü ilk kez 1 milyon adetlik satışa ulaşmaya hatta bunu geçmeye hazırlanmakta.

Satışlarda Artış

Ticaret Bakanlığı’nın aldığı önlemler ve TCMB’nin faiz kararları sonrasında sıfır otomobillerin hızlı bir şekilde alınıp satılan yatırım aracı olmaktan çıktığı ve ‘Al-satçı’ olarak bilinen kişilerin otomotiv piyasasından çekilmesiyle beraber bir yılı aşkın süreden sonra ‘gerçek’ müşterilerin ortaya çıktığından söz edildi.

Fiyat Düşüşleri

Özellikle artan kur, enflasyon ve ÖTV dilimlerinin yükselmesi sonucunda otomobil fiyatlarında önemli düşüşler yaşandı. En ucuz otomobil fiyatlarının 725 bin TL'ye kadar çıktığı belirtildi. Bununla birlikte aylık faizlerin yükselmesi ve kredi kullanım limitlerinin güncellenmemesi sebebiyle kredili araç satışlarında da azalma gözlendi.

Markaların Kampanyaları

Yıl sonuna kadar satışları artırmak isteyen markalar, Ekim ayıyla birlikte kampanyalarına hız verdi. Hyundai, KIA, MG, NISSAN, OPEL, RENAULT, SUZUKI, Toyota ve Fiat gibi markalar çeşitli indirimler ve takas destekleri sunmaktadır.