Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Siirt'te Kadınlarla Toplumsal Huzur Paneli

Kadın ve Demokrasi Vakfı, Siirt'te toplumsal huzuru kadın perspektifiyle ele aldı.

Yayın Tarihi: 08.10.2025 18:42
Güncelleme Tarihi: 08.10.2025 18:42

Siirt'te Kadınlarla Toplumsal Huzur Paneli

Siirt'te "Toplumsal Huzur Sürecinde Türkiye: Değişimin Öznesi Olarak Kadın" Paneli Düzenlendi

KADEM Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar: "Gazze, yalnızca Filistinlilerin değil, bütün dünyanın vicdanıdır ve her birimizin görevi bu vicdanı diri tutmaktır." dedi.

Siirt'te, Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) ile Siirt Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle düzenlenen panel, "Toplumsal Huzur Sürecinde Türkiye: Değişimin Öznesi Olarak Kadın" temasıyla gerçekleştirildi.

Gazze'deki İnsani Dram

Bayraktar, panelde yaptığı konuşmada, Gazze'deki insani dramın üzerinden iki yıl geçtiğini belirterek, "İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de şu ana kadar 66 binden fazla insan hayatını kaybetti. Yaşamını yitirenlerin çoğunluğu kadınlar ve çocuklardır." diye ifade etti.

Hayatta kalanların temiz suya, gıdaya ve tıbbi yardıma ulaşamadığını vurgulayan Bayraktar, "Dünya, büyük güçlerin sessizliğine gömülmüş durumda. Birkaç ülkenin cılız sesi dışında ne yazık ki ses duyulmuyor." dedi.

Umut ve Dayanışma Mesajı

Bayraktar, Gazze'ye insani yardım götüren Sumud Filosu'nun umutlarının bir sembolü olduğunu belirtti ve "Bu barış filosu, insanların birbirini görmezden gelemeyeceğini gösteriyor. Ancak bu filo uluslararası hukuka aykırı bir şekilde baskına uğradı." dedi.

Bu süreçte içinde KADEM'den iki gönüllünün de bulunduğu ekiplerin sağ salim döndüğünü kaydeden Bayraktar, onların anlattıklarının orada yaşananların ne kadar ağır ve insanlık dışı olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Siirt'in Kültürel Önemi

Sümeyye Erdoğan Bayraktar, annesi Emine Erdoğan'ın memleketi Siirt'te olmanın kendisi için ayrı bir önem taşıdığını dile getirdi ve "Siirt, hem bereketli Anadolu toprakları hem de kadim Mezopotamya uygarlıkları ile dolu bir şehir. Bu coğrafya, yüzyıllar boyunca medeniyetler arasında köprü vazifesi görmüştür." dedi.

Terör ve Kadınların Rolü

Bayraktar, "Terörsüz Türkiye" sürecinde toplumsal huzurun kadın perspektifiyle ele alınmasının önemli olduğuna dikkat çekti ve "Kadın, her dönemde terörün açtığı yaraları saran en önemli aktördür. Diyarbakır anneleri bunun en sembolik örneğidir." şeklinde konuştu.

KADEM'in Çalışmaları

KADEM'in kadınların sosyal, ekonomik ve siyasal hayatta güçlenmesi için önemli projelere imza attığını belirten Bayraktar, Gazze'deki kadınlara ve ailelere yönelik çalışmalara hız verdiklerini söyledi.

Panelin moderatörlüğünü üstlenen Dr. Öğr. Üyesi Serpil Pekdoğan Göztok'un yanı sıra, Istanbul Medeniyet Üniversitesi'nden Prof. Dr. Özden Zeynep Oktav da katkıda bulundu. Panel, kadınların toplumsal barış sürecindeki katkılarını ele almayı amaçladı.

Siirt'te, Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) ile Siirt Üniversitesi (SİÜ) Kadın Sorunları Uygulama...

Siirt'te, Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) ile Siirt Üniversitesi (SİÜ) Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle "Toplumsal Huzur Sürecinde Türkiye: Değişimin Öznesi Olarak Kadın" konulu panel düzenlendi. KADEM Mütevelli Heyet Başkanı Bayraktar (fotoğrafta), panelin açılışında konuştu.

Siirt'te, Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) ile Siirt Üniversitesi (SİÜ) Kadın Sorunları Uygulama...