
Siirt'te ODES Projesi Kapsamında Etkinlik Düzenlendi
Siirt'te, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen Okul Destek (ODES) Projesi çerçevesinde, başarılı 20 öğrenciye bisiklet hediye edildi.
Etkinlik Detayları
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Millet Bahçesi'nde organize edilen etkinlikte, 12 ile 16 yaşları arasındaki öğrenciler ve aileleri bir araya geldi. Etkinlikte, çocuklara bisikletleri teslim edildi.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sabri Sidar'ın Açıklamaları
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sabri Sidar, etkinlikte yaptığı açıklamada, "Çocuklarımızın hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 20 çocuğumuza ilk bisikletlerini ulaşmasını sağladık, bu bizim için de çok kıymetli" dedi.
Projelerin Sürekliliği ve Amacı
İl Müdürü Sidar, ODES kapsamında yıl boyunca birçok sosyal ve kültürel faaliyet gerçekleştirdiklerini belirterek, bu tür etkinliklerin çocukların özgüvenlerini artırmada önemli rol oynadığını ifade etti. Ayrıca, projenin sosyal ve ekonomik destek modelinden yararlanan çocukları her yönüyle desteklemeye devam edeceklerinin altını çizdi. Sidar, "Çocuklarımızın aile ortamında, sağlıklı bir şekilde gelişimlerini sürdürmelerine yönelik sürekli ziyaretler yapıyoruz. Kıymetli desteklerinden dolayı Mahinur Özdemir Göktaş’a teşekkür ediyorum" dedi.
Öğrencilerin Duyguları
Etkinlikte bulunan Deniz Beydoğan, "İlk kez bisiklet sürdüm, çok mutluyum" derken, Bedirhan Yıldız ise bu hayalini gerçekleştirdiği için teşekkürlerini iletti. Bir diğer veli Gülbahar Aytaş, çocuğunun mutluluğuna ortak olduğunu belirterek, "Duygularımı ifade etmekte zorlanıyorum. Çocuğum çok mutlu oldu, destek olan herkese teşekkür ederim" dedi.
Siirt'te, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal ve ekonomik destek modellerinden yararlanan başarılı 20 öğrenciye, Okul Destek (ODES) Projesi kapsamında bisiklet hediye edildi.