AFAD'dan Sındırgı'ya Yüzlerce Konteyner Gönderildi
Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Ali Hamza Pehlivan, Balıkesir'in Sındırgı ilçesindeki deprem sonrası yürütülen çalışmalara ilişkin önemli bilgiler verdi. Pehlivan, ilk etapta 100 adet konteynerin ailelere teslim edildiğini, ihtiyaçlar doğrultusunda ek olarak 50 konteynerin daha hazırlandığını belirtti.
Hasar Tespit Çalışmaları ve Ekiplerin Görevleri
Pehlivan, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde görevli ekiplerin çalışmalarına devam ettiğini ifade etti. Hasar tespitine yönelik 1551 personel ve 500'ün üzerinde taşıtın aktif olduğu belirtilirken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı 500 civarında teknik personelin Sındırgı'daki 75 mahalledeki hasar tespit çalışmalarına katıldığını söyledi.
„Dün konteyner kurulumuna başladık ve 24 saat geçmeden konteynerleri alana indirdik. Vatandaşlarımız tercihini kendisi belirleyecek. Evleri kullanılamaz durumda olanlar, konteyner ya da nakdi destek alacaklar.” dedi.
Konteyner Kentin Kurulumu ve Yerleştirilmesi
Pehlivan, konteynerlerin yerleştirileceği alanın altyapısının tamamlandığını, kanalizasyon ve içme suyunun tesis edildiğini, ayrıca gerekli elektrik ve parke taşı çalışmalarının da yapıldığını vurguladı. “Yaşam konteynerleri”, klimasından termosifonuna kadar donatılmış ve her mevsime uygun bir şekilde tasarlandığını belirtti.
Acil Durum Çalışmaları ve Yıkım Süreci
Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki binanın çökmesi sonucunda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Pehlivan, bölgede 800'e yakın personel ve 500 civarında araçla arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu da, hasar tespitinin %100 tamamlandığını ve 6 binanın yıkımının yapıldığını açıkladı.
Pehlivan, “Birlikte çalışarak yaraları sarmaya devam edeceğiz” diyerek her kurum ve kuruluşla işbirliği içinde olduğunun altını çizdi.
Bölgeyi ziyaret eden Sındırgı Kaymakamı Doğukan Koyuncu ve AK Parti Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur ile birlikte basın toplantısı öncesinde konteyner alanları gezildi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Ali Hamza Pehlivan (fotoğrafta), Balıkesir'in Sındırgı ilçesindeki konteyner kent alanında basın mensuplarına açıklamada bulundu.