Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Soğuk Havaların Başlamasıyla Sarımsak Tüketimi Arttı

Soğuk havaların baş göstermesi ile birlikte hastalıklarda da ciddi artışlar gözlenmeye başlandı. Artan vakalar sağlık kurumlarını tıka basa doldururken bu süreçte okulların da açık olması bulaş hızının artmasına yol açtı. Her dönemde olduğu gibi bu dönemde de doğal beslenmeye ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine dikkat çeken uzmanlar, bu noktada sarımsağın mucizevi faydalarını bir kez daha gündeme getirdi. İlk defa Mısır halkı tarafından tedavi amacı ile kullanılan sarımsak, o günden bu yana ‘doğal antibiyotik’ olarak anılmaya devam ediliyor. Küçük büyük fark etmeksizin ek bir durumu olmaması halinde herkesin düzenli olarak sarımsak tüketmesi gerektiğini belirten uzmanlar, son olarak bilinçsizce çöpe atılan sarımsak kabuklarına dikkat çekti. Sarımsak kabuğunun da en az sarımsağın kendisi kadar faydalı olduğunu belirten uzmanlar, ayrıntıları aktardı.

Yayın Tarihi: 01.11.2023 22:45
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Soğuk Havaların Başlamasıyla Sarımsak Tüketimi Arttı

Soğuk havaların baş göstermesi ile birlikte hastalıklarda da ciddi artışlar gözlenmeye başlandı.

Artan vakalar sağlık kurumlarını tıka basa doldururken bu süreçte okulların da açık olması bulaş hızının artmasına yol açtı.

Her dönemde olduğu gibi bu dönemde de doğal beslenmeye ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine dikkat çeken uzmanlar, bu noktada sarımsağın mucizevi faydalarını bir kez daha gündeme getirdi.

İlk defa Mısır halkı tarafından tedavi amacı ile kullanılan sarımsak, o günden bu yana ‘doğal antibiyotik’ olarak anılmaya devam ediliyor.

Küçük büyük fark etmeksizin ek bir durumu olmaması halinde herkesin düzenli olarak sarımsak tüketmesi gerektiğini belirten uzmanlar, son olarak bilinçsizce çöpe atılan sarımsak kabuklarına dikkat çekti.

Sarımsak kabuğunun da en az sarımsağın kendisi kadar faydalı olduğunu belirten uzmanlar, ayrıntıları aktardı.