Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

SPK, Halka Arz Gelirlerini Kullanmayan Şirketlere Cezalar Verdi

Sermaye Piyasası Kurulu, halka arz gelirlerini haksız kullanarak kaynak kullanan 3 şirkete ceza verdi. SPK, ceza alan şirketlerin yönetim kurulu üyelerine rücu edilip edilmeyeceği konusunda karar alınması gerektiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 03.11.2023 00:01
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

SPK, Halka Arz Gelirlerini Kullanmayan Şirketlere Cezalar Verdi

Sermaye Piyasası Kurulu'nun İlginç Cezası

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), bu hafta ilginç bir cezaya imza attı. Denetçiler, son dönemde halka arz edilen şirketlerin, halka arz gelirlerinin peşine düştü. İlk halka arzda küçük yatırımcılara sunulan izahname dışında belirtilen amacın dışında kaynak kullanan 3 şirkete idari para cezası verdi.

Cezayı Alan Şirketler

SPK'nın ceza verdiği şirketler arasında Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş, Naturel Yenilenebilir Enerji Ticaret AŞ ve Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret AŞ bulunuyor.

SPK'nın Görüşü

Sermaye Piyasası Kurulu, şirket adına kesilen cezalar ile ilgili olarak, "Şirket’in yapılacak ilk genel kurul toplantısında, Şirket hakkında idari para cezasının uygulanmasını gerektiren fiillerde sorumluluğu bulunan Şirket yönetim kurulu üyelerine söz konusu idari para cezasının rücu edilip edilmeyeceği hususunda karar alınması ve söz konusu kararın alınması esnasında sorumluluğu bulunan yönetim kurulu üyeleri ile bunlarla ilişkili olan gerçek ve/veya tüzel kişilerin oy kullanmaması gerekmektedir" şeklinde görüş bildirdi.