Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

T3 Vakfı Azerbaycan'da İki Yeni Bilim Merkezi Açtı

T3 Vakfı, Azerbaycan'da iki yeni Bilim Merkezi ile çocukların teknoloji yetkinliklerini artırmayı hedefliyor.

Yayın Tarihi: 14.05.2025 16:17
Güncelleme Tarihi: 14.05.2025 16:17

T3 Vakfı Azerbaycan'da İki Yeni Bilim Merkezi Açtı

T3 Vakfı, Azerbaycan'da İki Yeni Bilim Merkezi Kurdu

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), Azerbaycan'da iki yeni bilim merkezi açarak, Bakü ve Guba'da önemli bir adım attı. Bu merkezlerden biri, Azerbaycan Uluslararası Maarif Okulları bünyesinde bulunan "Bilim Maarif"; diğeri ise Vatandaşlara Hizmet ve Sosyal İnovasyonlar Devlet Ajansı (ASAN Hizmet) çatısı altında Guba'da yer alıyor.

Merkezlerin Açılışında Önemli İsimler Yer Aldı

Bakü'deki bilim merkezinin açılışında Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Birol Akgün ve T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır hazır bulundu. Guba'daki merkezin açılışında ise Hıdır ile birlikte ASAN Hizmet Genel Sekreteri Fuad Garayev ve Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği temsilcileri yer aldı.

Büyükelçi Akgün'den Açıklamalar

Büyükelçi Akgün, merkezlerin teknoloji, robotik ve dijitalleşme alanlarındaki çocukların yetkinliklerinin artırılmasına katkı sağlayacağını vurguladı. "Merkez, hem Maarif öğrencileri hem de Bakü genelindeki başarılı öğrenciler için kullanılabilir olacak," dedi.

İki Ülke Arası İş Birliği Vurgusu

Akgün, Türkiye ile Azerbaycan'ın bilim, eğitim ve kültür alanındaki iş birliğinin çocukların gelişimine katkı sunduğunu belirtirken, "İki ülke sadece siyasi ve ekonomik alanda değil, her alanda iş birliğini artırarak geleceğe birlikte daha güçlü hazırlanmalıdır," şeklinde görüşlerini aktardı.

TEKNOFEST ve Bilim Merkezleri İlişkisi

T3 Vakfı Başkanı Hıdır, 2022'de Azerbaycan'da düzenlenen ilk TEKNOFEST'in bu iş birliklerinin temelini oluşturduğunu ifade etti. Hıdır, TEKNOFEST sayesinde iki ülke arasındaki kültürel ve bilimsel bağların güçlenmesini hedeflediklerini belirtti.

Merkezler Nasıllık İşlev Görecek?

Hıdır, "Bilim Bakü ile yakaladığımız ivmeyi şimdi Guba'da da sürdürüyoruz. ASAN Hizmet ile gerçekleştirdiğimiz ortak çalışmayla ikinci merkezimizi hayata geçirdik," dedi. Merkezlerin hafta içi Maarif öğrencilerine, hafta sonları ise dışarıdan gelen gençlere açık olacağını belirten Hıdır, burada yaz okulları ve dönem içi teknoloji eğitim programlarının uygulanacağını da sözlerine ekledi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), Azerbaycan'da biri Bakü'deki Azerbaycan Uluslararası...

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), Azerbaycan'da biri Bakü'deki Azerbaycan Uluslararası Maarif Okulları bünyesinde, diğeri ise Guba kentinde Vatandaşlara Hizmet ve Sosyal İnovasyonlar Devlet Ajansı (ASAN Hizmet) bünyesinde olmak üzere iki yeni Bilim Merkezi kurdu. Bakü'deki Azerbaycan Uluslararası Maarif Okulları bünyesinde kurulan "Bilim Maarif" merkezinin açılışında Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Birol Akgün, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır ve Türk kurumlarının temsilcileri hazır bulundu.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), Azerbaycan'da biri Bakü'deki Azerbaycan Uluslararası...

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), Azerbaycan'da biri Bakü'deki Azerbaycan Uluslararası Maarif Okulları bünyesinde, diğeri ise Guba kentinde Vatandaşlara Hizmet ve Sosyal İnovasyonlar Devlet Ajansı (ASAN Hizmet) bünyesinde olmak üzere iki yeni Bilim Merkezi kurdu. Bakü'deki Azerbaycan Uluslararası Maarif Okulları bünyesinde kurulan "Bilim Maarif" merkezinin açılışında Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Birol Akgün, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır ve Türk kurumlarının temsilcileri hazır bulundu.