T3 Vakfı Başkanı Hıdır, TEKNOFEST Sürü İHA Yarışması'nı Ziyaret Etti
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Elvan Kuzucu Hıdır, Sakarya'da düzenlenen TEKNOFEST Sürü İHA Yarışması'na önemli bir ziyarette bulundu.
Yarışma Alanında Ziyaret ve Değerlendirme
Hıdır, HAVELSAN ve T3 Vakfı'nın iş birliği ile Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Sahası'nda gerçekleşen final yarışmalarını ziyaret etti. Bu süreçte SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ile birlikte yarışmacı takımların stantlarını gezerek, genç mühendis adaylarından bilgi aldı.
57 Farklı Teknoloji Yarışması
Hıdır, yaptığı açıklamada bu yıl toplam 57 farklı teknoloji yarışmasının düzenlendiğini ve bu etkinlikleri Marmara Bölgesi’ne yayma çabalarında olduklarını belirtti. Ayrıca, sürü İHA teknolojisinin hem sivil hem de savunma alanında önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.
Mühendis Gibi Çalışan Gençler
Bu projenin heyecan verici olduğunu ifade eden Hıdır, "Burada emek veren genç kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Onlar henüz üniversite çağındayken mühendis gibi çalışarak bu projeleri zorluklara rağmen sürdürüyorlar. Bu tür çalışmalar, ülkemizin kritik teknoloji alanlarında ilerlemesine büyük katkıda bulunmaktadır,” dedi.
Deneyim ve Problem Çözme Yeteneği
Hıdır, öğrencilerin burada kazandıkları deneyimlerin onları geleceğe hazırlayacağını belirtirken, "Birçok öğrenci, mezun olduktan sonra iş hayatında karşılaşacakları durumları burada tecrübe ediyor. Kaza anlarında pes etmeden İHA'larını tekrar toparlayarak sorunları çözme yeteneği geliştiriyorlar," diyerek TEKNOFEST'in bu açıdan önemine dikkat çekti.
TEKNOFEST Mavi Vatan'a Dikkat Çekti
30-31 Ağustos'ta gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST Mavi Vatan etkinliğiyle ilgili olarak ise Hıdır, "Bu kez gençlerimizin denizcilik ve su altı teknolojileri kapsamında projeleri sergilenecek. Ayrıca yerli milli gemimizin de ziyaretçilere tanıtılacağını belirtiyorum," dedi.
Kayıt ve Üyelik Ayrıntıları
Ziyaretçilerin, etkinliğe katılmak için kayıt yaptırması gerektiğini söyleyen Hıdır, NSosyal platformuna üye olanların alanda çeşitli avantajlar ve etkinliklerden yararlanabileceklerini de sözlerine ekledi.
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Elvan Kuzucu Hıdır (sağda), Sakarya'da düzenlenen TEKNOFEST Sürü İHA Yarışması'na ziyarette bulundu. Hıdır, yarışmacı takımların stantlarını gezerek öğrencilerden bilgi aldı.