
T625 GÖKBEY Helikopteri ile Tarihi Uçuş
30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen "GÖKBEY Zafer Uçuşu" programında, Savunma Sanayii Başkanlığı'nın (SSB) Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, T625 GÖKBEY helikopteri ile unutulmaz bir gösteri uçuşu gerçekleştirdi.
Görgün'den Önemli Mesajlar
Uçuş sırasında helikopterin telsizinden seslenen Görgün, "Kıymetli çalışma arkadaşlarım; bugün, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı coşku içinde kutluyoruz. Bu özel günde GÖKBEY helikopterimizin gösteri uçuşuna tanıklık etmekten büyük bir gurur duyuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonuyla, Türk mühendisliğinin ve savunma sanayisinin ulaştığı seviyeyi gözler önüne seriyoruz." şeklinde ifadelerde bulundu.
Türk Mühendisliğine Vurgu
Büyük Türk mühendisliğinin savunma sanayisindeki gelişim sürecine dikkat çeken Görgün, sözlerine şöyle devam etti: "Savunma sanayisinde elde ettiğimiz başarılar, ülkemizi daha da yükseklere taşımamıza yardımcı oluyor. Bu başarılarda siz değerli meslektaşlarımızın katkısı büyüktür ve hep birlikte ülkemizi daha da güçlendirmeye devam edeceğiz. Herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, milletimizin ve onun sarsılmaz ruhunun daima var olmasını diliyorum."
GÖKBEY Helikopteri Hakkında
TUSAŞ tarafından tasarlanıp üretilen T625 GÖKBEY, test ve sertifikasyon faaliyetlerini başarıyla sürdürüyor. Yerli ve yabancı kullanıcılar için milli imkanlarla geliştirilen bu helikopter, zorlu iklim ve coğrafyalarda, gece ve gündüz koşullarında, TEI tarafından üretilen milli TS1400 Turboşaft Motoru ile etkin görevler icra edebiliyor.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, T625 GÖKBEY helikopteri ile tarihi bir uçuş gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, T625 GÖKBEY helikopteri ile tarihi bir uçuş gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, T625 GÖKBEY helikopteri ile tarihi bir uçuş gerçekleştirdi.