
Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan'dan Kabine Değişikliği
Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan, önemli bir kabine yeniden yapılandırmasının parçası olarak Dışişleri Bakanı January Makamba'yı görevden aldı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Vekili Sharifa Nyanga, yaptığı açıklamada, bu değişimin yalnızca Dışişleri Bakanlığı ile sınırlı kalmadığını, Bilgi İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Nape Nnauye'nin de görevden alındığını duyurdu.
Yeni Atamalar
Cumhurbaşkanı Başsekreteri Moses Kusiluka ise, December Makamba'nın yerine Mahmoud Thabit Kombo'nun atandığını bildirdi. Kombo, bu göreve atanmasından önce Tanzanya'nın Roma Büyükelçisi olarak görev yapmaktaydı.
Ayrıca görevden alınan Nnauye'nin yerine Jerry Silaa atanarak kabine içindeki değişiklikler tamamlandı.