
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Ürün Güvenliği Haftası Açılış Konferansı'nda Konuştu
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanlığı'nda düzenlenen Ürün Güvenliği Haftası Açılış Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Yumaklı, "1 Ocak'tan bu yana toplamda 640 bin gıda denetimi gerçekleştirdik. Bu denetimlerin ardından 14 bin 706 uygunsuzluk tespit ettik. 352 vakayla ilgili savcılıklara suç duyurusunda bulunduk ve toplamda yaklaşık 1,4 milyar lira idari para cezası uygulandı" dedi.
Dünya Nüfusuna ve Türkiye'ye Dikkat Çekti
Yumaklı, Birleşmiş Milletler verilerine atıfta bulunarak, dünya nüfusunun yüzde 55'inin kentlerde yaşadığını, bu oranın Türkiye'de yüzde 77'ye ulaştığını ifade etti. Bu demografik değişimin, gıda üretim ve tüketim ihtiyacını artırdığını vurguladı.
Gıda Güvenliği ve Denetim Süreçleri
Gıda güvenirliğine yönelik çalışmalarına devam ettiklerini belirten Bakan Yumaklı, "Sağlıklı gıdanın temeli olan bitki ve hayvan sağlığına yönelik son iki yılda 100'e yakın uygulama hayata geçirdik. Vatanımıza sağlıksız gıda sunanların sanmasın ki gözünün yaşına bakacağız. Bu, bizim kırmızı çizgimizdir." dedi.
Gıda Denetimlerinin Şeffaflığı
Yumaklı, denetim sonuçlarını anlık olarak vatandaşlarla şeffaf bir şekilde paylaştıklarını ve bunun için karekod uygulaması geliştirdiklerini de sözlerine ekledi. "Karekod uygulamasında 28 Temmuz tarihi, işletmelerin uyum sağlaması için son tarih. Firmaların bu tarihe uyumunu takip edeceğiz." dedi.
Eylem Planları ve Gelecek Hedefleri
Tarım Orman Şurası'nda güvenilir gıdaya dair önemli başlıkların konuşulduğunu belirten Yumaklı, "Bu konular üzerinde eylem planları oluşturuyor ve bunları en kısa sürede uygulamaya alacağız. Güvenilir gıda, gıda arz güvenliği ve rekabet gücümüz açısından kritik öneme sahip. Üretici ve işletmelere destek olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.
Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Vedat Işıkhan (ön sol 5), Ticaret Bakanı Ömer Bolat (ön sağ 5), Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır (ön sağ 4), Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı (ön sol 4) ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun (ön sağ 3) katılımıyla, Ticaret Bakanlığında "Ürün Güvenliği Haftası Açılış Konferansı" gerçekleştirildi.
Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Vedat Işıkhan (ön sol 5), Ticaret Bakanı Ömer Bolat (ön sağ 5), Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır (ön sağ 4), Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı (ön sol 4) ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun (ön sağ 3) katılımıyla, Ticaret Bakanlığında "Ürün Güvenliği Haftası Açılış Konferansı" gerçekleştirildi.