Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tarım ve Orman Bakanlığı Çiğköfte Yanında Nar Ekşisi Düzenlemesi Yaptı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapan Yönetmelik ile çiğköftenin yanında olmazsa olmaz nar ekşisi ürünlerine yönelik düzenlemelerde bulundu. Yeni düzenlemeler ile nar ekşisi ürünlerinin üretiminde sadece nar suyu ve nar suyu konsantresi kullanılacak, herhangi bir başka gıda maddesi eklenmesine izin verilmeyecek. Bu değişiklik, nar sosları, narlı soslar, nar ekşili soslar, nar aromalı şuruplar ve nar ekşili şuruplar gibi ürünlerin, yalnızca nar suyu ve nar suyu konsantresi kullanılarak üretileceği anlamına geliyor. Bu ürünlerin içerisine başka gıda maddeleri eklenmesine 30 Haziran 2024 tarihinden itibaren izin verilmeyecek.

Yayın Tarihi: 01.11.2023 11:17
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Tarım ve Orman Bakanlığı Çiğköfte Yanında Nar Ekşisi Düzenlemesi Yaptı

Tarım ve Orman Bakanlığı, "Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapan Yönetmelik ile çiğköftenin yanında olmazsa olmaz nar ekşisi ürünlerine yönelik düzenlemelerde bulundu.

Yeni düzenlemeler ile nar ekşisi ürünlerinin üretiminde sadece nar suyu ve nar suyu konsantresi kullanılacak, herhangi bir başka gıda maddesi eklenmesine izin verilmeyecek.

MARKETLERDE SATIŞI YASAKLANDI

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yeni düzenlemesi, "Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliklerinde Değişiklik Yapan Yönetmelik" olarak Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Bu düzenleme ile, nar ekşisi veya nar aroması etiketi taşıyan ürünler, nar suyu ve nar suyu konsantresi dışında başka bir gıda maddesi eklenmeden üretilecek.

O TARİHTEN İTİBAREN BAŞLAYACAK

Bu değişiklik, nar sosları, narlı soslar, nar ekşili soslar, nar aromalı şuruplar ve nar ekşili şuruplar gibi ürünlerin, yalnızca nar suyu ve nar suyu konsantresi kullanılarak üretileceği anlamına geliyor. Bu ürünlerin içerisine başka gıda maddeleri eklenmesine 30 Haziran 2024 tarihinden itibaren izin verilmeyecek.

Türkiye riskli grupta yer alıyor! Uzmanlar 2050 yılını işaret etti

Hayatın İçinden