
TBMM Komisyonu Yangın Kazasında Hayatını Kaybedenlerin Yakınlarını Dinledi
TBMM Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki otel yangınında yaşamını yitirenlerin yakınları, Grand Kartal Otel yangınını araştırmak üzere toplanan komisyon tarafından dinlendi. Komisyon, AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok başkanlığında gerçekleştirildi.
İlk Yorumlar ve Talep Edilen Düzenlemeler
Ailelerden Hilmi Altın, yangınla ilgili dosyayı detaylıca incelediklerini ve yaşadıkları acının tarif edilemeyecek kadar ağır olduğunu belirtti. Altın, "Otelin arazisi, bir daha asla turizme açılmayacak şekilde ibret olarak anıta dönüştürülsün" ifadesini kullanarak, acıların bir daha yaşanmaması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını istedi.
Adalet Arayışları
Zeynep Kotan, adli sürecin yavaş ilerlediğinden şikayet ederken, Eray Bağcı yaşanan olayın bir kaza olmadığını vurguladı. Bağcı, sorumluların cezalarını çekmesi gerektiğinin altını çizerken, Duygu Can ise yaşananları "katliam" olarak tanımladı. Oğlunun kaydettiği ses kaydını dinleten Can, "Çocuğum öleceğini biliyordu" dedi.
Yangın Anında Yaşananlar
Eylem Şahintürk, otel içinde yangın alarmı ya da güvenlik önlemlerinin bulunmadığını belirtti. Abdurrahman Gençbay, otelin yetersizliğine dikkat çekerken, "Bu ağır ihmallere göz yuman herkes suçlu" dedi.
Komisyonun Çalışma Süresi Uzatıldı
Komisyon Başkanı Selami Altınok, "Adil bir rapor hazırlayacağız. Bu mücadeleyi 78 canımız için vereceğiz" diyerek, toplantının sonunda ek süre talep edildiğini belirtti.
Komisyon, 13 Mayıs'ta sona erecek olan çalışma süresini 1 ay daha uzattı. Ailelerin talepleri, tüm dikkatleri çeken acı dolu anılarla birlikte gündeme getiriliyor.
TBMM Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Otel Yangınını Araştırma Komisyonu, Grand Kartal Otel'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını dinledi.
TBMM Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Otel Yangınını Araştırma Komisyonu, Grand Kartal Otel'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını dinledi.