Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tekirdağ'da Filistin Destek Yürüyüşü

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri, Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarını protesto etti.

Yayın Tarihi: 30.04.2025 14:12
Güncelleme Tarihi: 30.04.2025 14:12

Tekirdağ'da Filistin Destek Yürüyüşü

Tekirdağ'da Filistin'e Destek İçin Yürüyüş

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırıları protesto etmek amacıyla anlamlı bir yürüyüş düzenledi.

Protesto İçin Bir Araya Geldiler

Üniversite yerleşkesindeki Tatbikat Camisi önünde toplanan öğrenciler, İHH İnsani Yardım Vakfı Tekirdağ Temsilciliği öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüş için bir araya geldiler. Burada, "Tüm uyuyanları uyandırmak için bir Gazze yeter" ve "Özgür Kudüs, özgür Filistin" ifadelerinin yer aldığı pankartlar açarak yürüyüşe başladılar.

İsrail'e Tepkiler Yağdı

Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıyan katılımcılar, İsrail aleyhine sloganlar atarak Gazze'ye desteklerini ifade ettiler. Yürüyüş sonrası grup adına konuşan Genç İHH Tekirdağ Temsilcisi Yusuf Uygun, İsrail'in yaptıklarını şiddetle kınadıklarını belirtti.

İnsani Vicdanı Yaralayan Olaylar

Uygun, İsrail'in yıllardır Filistin'de büyük bir zulüm gerçekleştirdiğine dair detaylar vererek, "Kudüs'te Mescid-i Aksa'nın kutsal dokusunun çiğnendiği, Batı Şeria'da ailelerin evlerinden zorla sürüldüğü, ve sağlık çalışanları, basın mensupları, sivil savunma görevlileri, çocuklar ve kadınlar dahil olmak üzere insanlığa karşı işlenen suçlar, vicdanımızı derinden yaralıyor" dedi.

Ayrıca Uygun, Batı Dünyası'nda, ABD'den Avrupa'ya kadar sokaklarda Filistin için yapılan protestoların önemine de dikkat çekti. New York, Londra ve Paris gibi şehirlerde binlerce insan, bu protestolara katılarak siyonist rejimi kınadı. Üniversite kampüslerinde de öğrencilerin, işgalci İsrail'i destekleyen firmalara boykot çağrıları yaptıklarını hatırlatarak, bu tür eylemlerin insanlık onurunun hâlâ ayakta olduğunu gösterdiğini sözlerine ekledi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) öğrencileri İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını...

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) öğrencileri İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) öğrencileri İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını...

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) öğrencileri İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.