Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tekirdağ'da Modern Bağımlılıklar Üzerine Söyleşi

Yeşilay Genel Başkanı, alışveriş bağımlılığına dikkat çekti ve bağımlılıkların tehlikelerine değindi.

Yayın Tarihi: 08.05.2025 15:50
Güncelleme Tarihi: 08.05.2025 15:50

Tekirdağ'da Modern Bağımlılıklar Üzerine Söyleşi

Tekirdağ'da "Modern Bağımlılıklar" Söyleşisi

Yeşilay Genel Başkanı Mehmet Dinç, alışveriş bağımlılığına dair önemli uyarılarda bulundu. Dinç, alışveriş sitelerinde geçirilen uzun zamanların, alışveriş bağımlılığının belirtileri arasında olduğunu vurguladı. "Alışveriş yaptıktan sonra tüm heyecan kaybolup, ardında "Bunu neden aldım?" düşüncesi kalıyor. Kullanılmadan kenara konulmuş eşyalar, bu bağımlılığın yaygınlaşmasına işaret ediyor." şeklinde konuştu.

Bağımlılığın Artan Dozajı

Bağımlılıkların başlangıcındaki haz düzeyinin zamanla düştüğünü belirten Dinç, "Bağımlı kişiler, daha fazla haz elde etmek amacıyla dozajı artırma eğiliminde oluyorlar. Ancak bir süre sonra bu yeterli gelmemekte; yüklenilen doz, sağlığı tehdit eden seviyelere ulaşabilmektedir." dedi.

Duygusal Bağımlılıklar da Tehlikeli

Sadece madde bağımlılığına odaklanmak yerine, duygusal bağımlılıkların da zarar verebileceğine dikkat çekti. Dinç, duygusal bağımlılıkların görünür bir tehlike oluşturmaması nedeniyle göz ardı edilebildiğini ifade etti. "Her türlü bağımlılıktan uzak durulmalıdır." dedi.

Söyleşideki Diğer Konuşmacılar

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nde gerçekleşen etkinlikte Prof. Dr. Celalettin Vatandaş gibi önemli isimlerde konuşma yaptı. Ayrıca Prof. Dr. Mümin Şahin, İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan ve Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Zafer Soykırlı da katılımcılar arasında yer aldı.

Etkinlikte öğrencilerin soruları da yanıtlandı, alışveriş bağımlılığına dair daha fazla bilgi paylaşıldı.

Yeşilay Tekirdağ Şubesi, Cihannüma Derneği Tekirdağ Şubesi ve Tekirdağ Uluslararası Öğrenci...

Yeşilay Tekirdağ Şubesi, Cihannüma Derneği Tekirdağ Şubesi ve Tekirdağ Uluslararası Öğrenci Derneğince, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nde "Modern Bağımlılıklar" söyleşisi düzenlendi.

Yeşilay Tekirdağ Şubesi, Cihannüma Derneği Tekirdağ Şubesi ve Tekirdağ Uluslararası Öğrenci...

Yeşilay Tekirdağ Şubesi, Cihannüma Derneği Tekirdağ Şubesi ve Tekirdağ Uluslararası Öğrenci Derneğince, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nde "Modern Bağımlılıklar" söyleşisi düzenlendi.