
Otizmli Kaan'ın Başarılı Hikayesi
Tekirdağ'da yaşayan 28 yaşındaki otizmli Kaan Ayten, çalıştığı tekstil firmasında gösterdiği performans ve sempatik tavırlarıyla tüm çalışanların sevgisini kazandı. Kaan, Türkgücü Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir firmanın ‘İşte Otizm Projesi’ kapsamında 4 ay önce işe başladı.
Kapsayıcı bir Çalışma Ortamı Yaratmak
Firmanın Operasyon ve Sürdürülebilirlik Direktörü Pelin Birsen, otizmli bireylerin iş hayatına katılımlarını desteklemek ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla projeye start verdiklerini belirtti. Bu süreçte çalışanlara otizm farkındalığı ve etkili iletişim konularında eğitimler verdiklerini ifade etti.
Ulaşabilecekleri Daha Fazla Kitle
Birsen, projeleriyle hem ailelere hem de otizmli bireylere destek olmayı hedeflediklerini aktararak, “Kaan, kısa sürede herkesin sevgisini kazandı. Firmamızın en çalışkanlarından biri oldu.” dedi.
Kaan ile Çalışmaya Alıştık
Fabrikada çalışan Leman Çiftçi, Kaan'ın başlangıçta çekimser olduğunu ama zamanla adaptasyon sağladığını ifade etti. “Kaan ile çalışmaya çok alıştık. İşi oldukça iyi yapıyor.” dedi.
İyi Örnek Uygulama
TOBDESDER Başkanı Aysel Ergüney, otizmli bireylerin istihdamı ile ilgili çalışmalar yürüttüklerini belirterek, firmaların bu konuda gösterdiği ilginin arttığını kaydetti.
Elde edilen bu başarılar, otizmli bireylerin iş hayatında daha fazla yer almasını sağlarken, aynı zamanda ailelere de destek sunuyor.
Otizmli 28 yaşındaki Kaan Ayten (fotoğrafta), Tekirdağ'da Türkgücü Organize Sanayi Bölgesi'nde tekstil ürünleri ihracatı yapan bir firmada, "İşte Otizm Projesi" kapsamında 4 ay önce işe başladı. Ayten, çalıştığı iş yerinde sempatik tavırları ve çalışkanlığıyla arkadaşlarının sevgisini kazandı.
Otizmli 28 yaşındaki Kaan Ayten (fotoğrafta), Tekirdağ'da Türkgücü Organize Sanayi Bölgesi'nde tekstil ürünleri ihracatı yapan bir firmada, "İşte Otizm Projesi" kapsamında 4 ay önce işe başladı. Ayten, çalıştığı iş yerinde sempatik tavırları ve çalışkanlığıyla arkadaşlarının sevgisini kazandı.