
Tekirdağ'da Poyraz Rüzgarının Etkisi
Tekirdağ'da son 3 gündür etkili olan poyraz rüzgarı, sahilin bazı alanlarında kırmızı yosunların birikmesine yol açtı. Şiddetli rüzgarın oluşturduğu dalgalar, denizden kıyıya yosunların yanı sıra çeşitli atıkları da getirdi.
Yosunların Kaynağı ve Etkisi
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, aa muhabirine yaptığı açıklamada, "Kuvvetli rüzgar, kıyıya doğal yollarla yosun taşıyor," diyerek durumun doğal bir olay olduğunu vurguladı. Tecer, yosunların çevre kirliliğinden kaynaklanmadığına dikkat çekti ve sahilin bazı bölümlerinde kötü kokuların olabileceğini belirtti.
Vatandaşların Endişelenmesine Gerek Yok
Tecer, zaman zaman kıyılarda bu tür olayların yaşandığını söyleyerek, "Kıyılarda biriken yosunların kötü koku dışında olumsuz etkisi olmaz. Şiddetli rüzgarlar oldukça bu görebileceğimiz bir durum. Vatandaşlarımızın endişelenmesi gerekmiyor," şeklinde değerlendirmelerde bulundu.
Tekirdağ'da 3 gündür etkili olan poyraz nedeniyle sahilin bazı bölümleri kırmızı yosunla kaplandı.
Tekirdağ'da 3 gündür etkili olan poyraz nedeniyle sahilin bazı bölümleri kırmızı yosunla kaplandı.