Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TOKİ 250 Bin Sosyal Konut ve 1 Milyon Arsa Yerleri ve Sözleşme Tarihleri Belli Olmaya Başladı

E Devlet kapısı üzerinden yayınlanan son dakika açıklamasında TOKİ'nin 250 bin sosyal konut ve 1 milyon arsa yerleri ve sözleşme tarihlerinin belli olmaya başladığı duyuruldu. Vatandaşlar, E devlet kapısı üzerinden yapılan sorgulama ile konut ya da arsa yerlerini ve sözleşme tarihlerini öğrenebilecekler.

Yayın Tarihi: 13.10.2023 22:37
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

TOKİ 250 Bin Sosyal Konut ve 1 Milyon Arsa Yerleri ve Sözleşme Tarihleri Belli Olmaya Başladı

Son Dakika: TOKİ 250 Bin Sosyal Konut ve 1 Milyon Arsa Yerleri ve Sözleşme Tarihleri Belli Olmaya Başladı

E Devlet kapısı üzerinden yayınlanan son dakika açıklamasında sosyal konut ve ilk evim arsa projesi kuralarının tamamlandığı ve kuradan sonra vatandaşların arsa almaya hak kazandığı yerlerin belli olmaya başladığına yer verildi. E devlet kapısına baktığımızda bunun için ayrı bir sorgulama ekranı açıldığı görülüyor. Daha önce kura sonucu sorgulama ekranı varken şimdi bu ekranın değiştiği ve 'İlk Evim Arsa Başvurusu/Tahsis ve Talep Toplama Projeleri Kura Sonucu Sorgulama' ekranının açıldığı görülüyor. Bu ekrana gitmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir: Öncelikle e devlet kapısı turkiye.gov.tr adresine gidin. Daha sonra yukarıdaki gibi arama kısmına TOKİ yazın. Bunu yazdığınızda karşınıza resimde gösterildiği gibi sonuçlar çıkacak. Bunlardan İlk Evim Arsa Başvurusu/Tahsis ve Talep Toplama Projeleri Kura Sonucu Sorgulama yazan kısma tıklayın. Daha sonra e devlet giriş ekranı karşınıza çıkacak. Burada kimlik numaranız ve e devlet şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza TOKİ konut ya da arsa sonucunuz çıkacak. Burada aşağıdaki gibi bir ekran varsa konut ya da arsa yeriniz, sözleşme tarihiniz belli oldu anlamına gelir. Burada eğer sonucunuz belli olduysa arsada ödemeniz gereken tutar yazılmaktadır. Konutta da ödemeniz gereken ödemelere yer verilecektir.

BENİM SONUCUM AÇIKLANMAMIŞ NE OLACAK? İPTAL Mİ OLDU?

Hayır iptal olmadı. Yer belirleme kuraları il il yapılmaktadır. Diğer iller kademeli açıklanacaktır. Sık sık yukarıdaki sayfayı kontrol etmeniz gerekmektedir. Siz hangi ilden sonuç bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Kadın erkek konut grubumuza katılmak, diğer adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL