Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TOKİ'den Arsa Kazananlar İçin Son Dakika Duyurusu

TOKİ'den arsa kazananlar için son dakika duyurusu geldi. E Devlet kapısı üzerinden yapılan açıklamada konut arsası tahsislerinin yapıldığına ve arsa yerlerinin belli olduğuna yer verildi.

Yayın Tarihi: 03.10.2023 16:48
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

TOKİ'den Arsa Kazananlar İçin Son Dakika Duyurusu

Son Dakika: TOKİ'den arsa kazananlar için son dakika duyurusu geldi.

TOKİ 1 milyon konut arsası hakkında son dakika açıklaması geldi. E Devlet kapısı üzerinden yapılan son dakika açıklamasında konut arsası tahsislerinin yapıldığına yer verilirken arsa yerlerinin de belli olduğuna yer verildi. E Devlet kapısı üzerinden yayınlanan açıklama, herkese özel şekilde yapıldı ve arsalara ilişkin detaylara yer verildi.

Vatandaşlar, son günlerde TOKİ arsa yerleri ne zaman belli olacak? Arsa sonuçları açıklandı mı? Arsa fiyatları ne kadar olacak sorularının cevaplarını araştırıyordu. Konu ile ilgili beklenen açıklama geldi. 1 MİLYON KONUT ARSASI TOKİ aracılığıyla geçen sene başvurular alınmıştı. 1 milyon kişiye müstakil ve müşterek konut arsası verileceği bildirilmişti. Rekor başvurudan sonra arsa kura sonuçları e devlet kapısı üzerinden açıklanmıştı. Yapılan açıklamadan sonra vatandaşlar, arsa yerlerinin ne zaman belli olacağını, fiyatlarının ne kadar olacağını merak etmişti. Konu ile ilgili beklenen son dakika açıklaması geldi. E-Devlet üzerinden yapılan açıklamada arsa yerlerinin belli olduğuna, müşterek arsada kaç hisse düştüğüne ve sözleşme imzala tarihine yer verildi. E Devlet üzerinde yapılan açıklamada konut arsalarının hangi ilçede, hangi ada parselde yer aldığı, müşterek arsalarda kaç hisse düştüğü, fiyatının ne kadar olduğuna dair detaylara yer verildi. İşte duyuru detayı:

PEŞİNAT, TAKSİTLER NE KADAR?

Peşinat yüzde 10 olacak. 1 yıl ödemesiz dönemden sonra 9 yılda geri ödemeler eşit taksitlerle yapılacak. Örnek vermek gerekirse 500 bin liralık arsa için 50 bin lira peşinat, kalan 450 bin lira ise 9 yıl boyunca ayda 4 bin 166 TL'lik taksitlerle ödenecek.

Sizce fiyatları uygun mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

TAKSİTLER 900 LİRAYDI

İlk açıklandığında taksitlerin müstakil için 1604 TL, müşterek için 937 TL olacağı bildirilmişti. Peki yeni fiyatlar neden bu kadar yüksek? Bu sorunun cevabı ise, ilk açıklanan rakamlar, en ucuz arsa fiyatıdır. Arsanın olduğu yer ve şehre göre fiyatlar yukarı çıkıyor.

Kadın erkek konut grubumuza katılmak, diğer adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

Finans7.com | Ankara