
Trabzon'da 9 Yaşındaki Çocuğun Cansız Bedeni Bulundu
Trabzon'un Çaykara ilçesinde, 6 gün önce dereye düşerek kaybolan 9 yaşındaki çocuk, Faisal Ramzi Alshaikh’in cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp çocuk, Uzungöl bölgesindeki Haldizen Deresi'nde ailesiyle birlikte bulunduğu sırada akıntıya kapılmıştı.
Arama Kurtarma Çalışmaları
Faisal Ramzi Alshaikh’in bulunması için sabah saatlerinde arama kurtarma çalışmaları yeniden başlatıldı. Jandarma, AFAD, UMKE, itfaiye, sağlık ekipleri ve gönüllüler, dere yatağında ve göldeki çalışmalara katıldılar.
Cenaze Bulundu ve Otopsi İçin Gönderildi
Çocuğun cenazesi, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nın Sualtı ve Suüstü Arama Kurtarma ekipleri tarafından, akıntıya kapıldığı yerden yaklaşık 2,2 kilometre aşağıda bulundu. Sudan çıkarılan cenaze, Trabzon Adli Tıp Grup Başkanlığı’na otopsi için gönderildi.
Resmi Açıklamalar
Valilikten yapılan açıklamada, Faisal Ramzi Alshaikh’in cenazesinin bulunması sonrası Vali Aziz Yıldırım’ın, Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçiliği ile irtibat kurarak aileye taziye dileklerini ilettiği belirtildi.
Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Olayla ilgili gerekli hukuki süreç başlatılmıştır. Evladını kaybeden aileye sabır ve başsağlığı, olayda görev alan tüm ekiplerimize ise özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz."
Çaykara Kaymakamı’nın Değerlendirmesi
Çaykara Kaymakamı Ali Sapmaz da cenazenin bulunduğu alana gelerek bilgi aldı. Sapmaz, "Evladımız, düştüğü yerden yaklaşık 2 kilometre sonrasında bir taşın altında bulundu. İlgili savcılık süreci başlayacak. Aile taleplerine göre cenaze işlemleri gerçekleştirilecektir. Evladımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum." dedi.
Faisal Ramzi Alshaikh, ailesiyle Suudi Arabistan’dan gezmek için Trabzon’a gelmişti ve 26 Mayıs’ta derede kaybolmuştu.
Trabzon'un Çaykara ilçesinde 6 gün önce dereye düşerek kaybolan 9 yaşındaki çocuğun cansız bedenine ulaşıldı. Jandarma, AFAD, UMKE, itfaiye, sağlık ve diğer ilgili kurumlardan ekiplerin dere yatağında ve göldeki çalışmalarına gönüllüler de eşlik etti.
Trabzon'un Çaykara ilçesinde 6 gün önce dereye düşerek kaybolan 9 yaşındaki çocuğun cansız bedenine ulaşıldı. Jandarma, AFAD, UMKE, itfaiye, sağlık ve diğer ilgili kurumlardan ekiplerin dere yatağında ve göldeki çalışmalarına gönüllüler de eşlik etti.