
TRABZON'DA KAYBOLAN ÇOCUĞUN CENAZESİ BULUNDU
Trabzon'un Çaykara ilçesinde 6 gün önce dereye düşerek kaybolan 9 yaşındaki çocuk, Faisal Ramzi Alshaikh'in cansız bedenine ulaşıldı. Çocuk, bölgenin popüler turizm merkezlerinden Uzungöl'de ailesiyle gezdiği sırada Haldizen Deresi'ne düşmüştü.
Arama Kurtarma Çalışmaları
Çocuğun bulunması için Jandarma, AFAD, UMKE, itfaiye, sağlık ve diğer ilgili kuruluşlardan oluşan ekipler, yerel gönüllülerin katılımıyla birlikte dere yatağında ve gölde yoğun arama kurtarma çalışmaları gerçekleştirdi.
Cenaze Bulundu
Cenaze, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Sualtı ve Suüstü Arama Kurtarma ekipleri tarafından, dereye düştüğü yerden yaklaşık 2,2 kilometre aşağıda tespit edildi. Sudan çıkarılan cenaze, otopsi işlemleri için Trabzon Adli Tıp Grup Başkanlığı'na sevk edildi.
Valilik Açıklaması ve Taziye Ziyareti
Valilik tarafından yapılan açıklamada, Alshaikh'in cenazesinin, yürütülen arama çalışmalarının ardından akıntıya kapıldığı yerden yaklaşık 2,2 kilometre mesafede bulunduğu bilgisi verildi. Vali Aziz Yıldırım, Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçiliği ile iletişime geçerek acılı aileye taziye dileklerini iletti ve gerekli hukuki sürecin başlatıldığını belirtti. "Evladını kaybeden aileye sabır ve başsağlığı, olayda görev alan tüm ekiplerimize ise özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz," ifadelerini kullandı.
Kaymakamın Değerlendirmesi
Çaykara Kaymakamı Ali Sapmaz da cenazenin bulunduğu yere gelerek bilgileri topladı. Sapmaz, "Evladımız, düştüğü yerden yaklaşık 2 kilometre sonrasında bir taşın altında bulundu. İlk olarak savcılığımızın süreci yürütülecek. Ailemin talepleri doğrultusunda cenaze işlemlerine başlanacak. Evladımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum," dedi.
Aileyle İletişim
Faisal Ramzi Alshaikh, Suudi Arabistan'dan ailesiyle birlikte gezmek için Trabzon'a geldiğinde, 26 Mayıs'ta düştüğü derede akıntıya kapılarak kaybolmuştu.
Trabzon'un Çaykara ilçesinde 6 gün önce dereye düşerek kaybolan 9 yaşındaki çocuğun cansız bedenine ulaşıldı. Jandarma, AFAD, UMKE, itfaiye, sağlık ve diğer ilgili kurumlardan ekiplerin dere yatağında ve göldeki çalışmalarına gönüllüler de eşlik etti.
Trabzon'un Çaykara ilçesinde 6 gün önce dereye düşerek kaybolan 9 yaşındaki çocuğun cansız bedenine ulaşıldı. Jandarma, AFAD, UMKE, itfaiye, sağlık ve diğer ilgili kurumlardan ekiplerin dere yatağında ve göldeki çalışmalarına gönüllüler de eşlik etti.