
Trakya Bölgesi Sıcak Hava Dalgasıyla Karşı Karşıya
Trakya'nın Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinde etkili olan sıcak hava, günlük yaşamı etkilemeye devam ediyor. Edirne'de hava sıcaklığı 40 dereceye kadar çıkarken, bu durum sokakların boş kalmasına neden oldu.
Serinlemek İçin Gölge Alanlar Tercih Ediliyor
Edirne'deki vatandaşlar, sıcak havadan korunmak amacıyla kapalı çarşılarda, cami avlularında ve ağaçların gölgelerinde vakit geçiriyor. Söğütlük Millet Bahçesi gibi gölgelik alanları tercih edenler, Meriç Nehri kenarındaki kafelerde oturup piknik yapıyor.
Vatandaşların Serinleme Yöntemleri
Kübra Günaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu sıcaklarda herkese burayı tavsiye ederiz," diyerek Millet Bahçesi'nin serinleme için ideal bir yer olduğunu belirtti. Erhan Akar, ailesiyle birlikte sıcak havalardan etkilenmeden vakit geçirdiklerini dile getirdi.
10 Yılın En Sıcak Dönemi
Mehmet Kaya, son 10 yılın en sıcak döneminin yaşandığını ifade ederek, kapalı çarşıların sıcak günlerde tercih edildiğini aktarırken, Kutay Kaya da şapka ve güneş gözlüğü olmadan dışarı çıkmadığını belirtti.
Kırklareli ve Tekirdağ'da Sıcaklık Artışları
Kırklareli'nde öğle saatlerinde sıcaklık 37 dereceye ulaşırken, Tekirdağ'da ise sıcaklık 34 dereceye kadar tırmandı. Sıcak havanın etkisiyle vatandaşlar, parklarda ve sahil bölgelerinde serinlemeye çalışıyor.
Özellikle Hükümet Caddesi ve sahil dolgu alanında sakinlik gözlemleniyor. Birçok kişi deniz ve plajların tadını çıkararak serinlemeye çalışıyor.
Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da etkili olan sıcak hava günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Tekirdağ'da 34 dereceye ulaşan sıcaklık dolayısıyla vatandaşlar park ve bahçelerde vakit geçiriyor.
Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da etkili olan sıcak hava günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Tekirdağ'da 34 dereceye ulaşan sıcaklık dolayısıyla vatandaşlar park ve bahçelerde vakit geçiriyor.