Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türk Devletleri Teşkilatı Başsavcılar 2. Şurası Başladı

Türk Devletleri Teşkilatı Başsavcılar 2. Şurası, Türkiye'nin ev sahipliğinde, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti başsavcılarının katılımıyla Ankara'da başladı. Açılış konuşmalarında İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları kınanırken, uluslararası adalet ve işbirliği vurgusu yapıldı.

Yayın Tarihi: 23.10.2023 18:06
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Türk Devletleri Teşkilatı Başsavcılar 2. Şurası Başladı

Türk Devletleri Teşkilatı Başsavcılar 2. Şurası

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının bir an önce durdurulması için Birleşmiş Milletler'in aktif olarak kullanılması gerektiğini belirterek, 'Uluslararası Ceza Mahkemesi, geçmişte Bosna'da yaşananların peşini bırakmadığı gibi bu savaş suçunu işleyenlerin de yaptıklarını yanına bırakmayacaktır.' dedi.

Türk Devletleri Teşkilatı Başsavcılar 2. Şurası, Türkiye'nin ev sahipliğinde, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti başsavcılarının katılımıyla Ankara'da başladı.

Şuranın açılış konuşmasını yapan Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, bilgi teknolojilerindeki gelişmeler karşısında günümüzde büyük önem kazanan alanlardan bir tanesinin de ceza adaleti olduğunu bildirdi.

Medeniyet Krizine Çözüm Üretme Amacı

Açılışta konuşan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını kınadı, İsrailli yetkililere, Cenevre Sözleşmesi gereği sorumluluklarını hatırlatmak istediğini dile getirdi. Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Türk birliğinin bir gün hakikat olacağına inancım vardır.' sözlerini anımsatan Şahin, bu ülkü doğrultusunda, Türk Devletleri Teşkilatı Başsavcılar 2. Şurası'nın sorunları çözmeye odaklı şekilde toplandığını belirtti.

Gazze'de Bir Vahşet Yaşanıyor

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım da konuşmasında İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Bölgede bir vahşet yaşandığını ve uluslararası toplumun buna sessiz kaldığını belirten Yıldırım, 'Kadın, erkek, çocuk, bebek masum insanlar vahşice katlediliyor. İnsanlık ölüyor, dünya seyrediyor.' dedi.