Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türk Enerji Şirketleri Yenilenebilir Enerji Alanına Yatırım Yapıyor

Türk enerji şirketleri, son yıllarda yurtdışında yenilenebilir enerji alanına yoğunlaşmaktadır. Geçen yıl Makedonya'da rüzgar enerji santrali kurmak için anlaşma imzalayan YEO Teknoloji, şimdi de komşu ülke Gürcistan'a yatırım yapmaya hazırlanıyor. YEO'nun Gürcistan'da yapacağı projeler arasında Svaneti bölgesinde inşa edilecek olan 200 megavat kapasiteli hidroelektrik santralleri ve Idliani Trafo Merkezi bulunmaktadır. Ayrıca, Makedonya ve Bulgaristan'da da yenilenebilir enerji projeleri üzerinde çalışmalar yürütülmektedir.

Yayın Tarihi: 05.08.2023 12:22
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Türk Enerji Şirketleri Yenilenebilir Enerji Alanına Yatırım Yapıyor

Türk enerji şirketleri yurtdışında yeni gözdesi yenilenebilir alana yöneliyor

Türk enerji şirketleri, son yıllarda yurtdışında yenilenebilir enerji alanına yoğunlaşmaktadır. Geçen yıl Makedonya'da rüzgar enerji santrali kurmak için anlaşma imzalayan YEO Teknoloji, şimdi de komşu ülke Gürcistan'a yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Gürcistan makamlarının duyurduğu bilgilere göre YEO, yaklaşık 35 milyon dolarlık anlaşma imzalayacak. Türk enerji şirketi YEO ve ortağı Bemoni, Gürcü Bemoni firması ile ortaklık kuracak ve trafo merkezi için yatırıma başlayacak. Proje, Gürcistan'daki en önemli enerji projelerinden biri olacak.

YEO'nun Gürcistan'da yapacağı projeler

YEO'nun Gürcistan'da yapacağı projeler arasında Svaneti bölgesinde inşa edilecek olan 200 megavat kapasiteli hidroelektrik santralleri ve Idliani Trafo Merkezi bulunmaktadır. Ayrıca, Makedonya ve Bulgaristan'da da yenilenebilir enerji projeleri üzerinde çalışmalar yürütülmektedir.

YEO'nun diğer projeleri

YEO, geçtiğimiz yıl Makedonya'da kurduğu rüzgar enerji santrali projesi ve Bulgaristan'da kurduğu güneş enerji santrali projesi ile de dikkat çekmektedir. Ayrıca, Makedonya'da depolama alanında faaliyet göstermek amacıyla yeni bir şirket kurmuştur.