Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türk Enerji Şirketleri Yenilenebilir Enerjiye Yatırım Yapmaya Devam Ediyor

Türk enerji şirketleri, yurtdışında yenilenebilir enerji projelerine yatırım yapmaya devam ediyor. YEO Teknoloji, Makedonya ve Gürcistan'da rüzgar enerji santralleri kurmak için anlaşmalar imzalıyor.

Yayın Tarihi: 04.08.2023 14:40
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Türk Enerji Şirketleri Yenilenebilir Enerjiye Yatırım Yapmaya Devam Ediyor

Türk enerji şirketleri yurtdışında yenilenebilir enerji alanına yoğunlaşıyor

Türk enerji şirketleri, yurtdışında yenilenebilir enerji projelerine yatırım yapmaya devam ediyor. Geçen yıl Makedonya'da rüzgar enerji santrali kurmak için anlaşma imzalayan YEO Teknoloji, şimdi de komşu ülke Gürcistan'a yatırım yapmaya hazırlanıyor.

YEO, Gürcistan'da kurulacak bir trafo merkezi için yaklaşık 35 milyon dolarlık bir anlaşma imzalayacak. Bu anlaşma ile Türk enerji şirketi, Gürcü Bemoni firmasıyla ortaklık kuracak ve trafo merkezi için yatırıma başlayacak. Proje, Gürcistan'daki en önemli enerji projelerinden biri olacak.

Türk enerji şirketleri genellikle suya dayalı hidroelektrik santral projelerinde yer alıyordu. Ancak YEO, yenilenebilir enerji alanında farklı projelere odaklanarak büyümeye devam ediyor. Makedonya ve Bulgaristan'da da projeleri bulunan şirket, bölgedeki enerji sektöründe önemli bir oyuncu haline gelmiştir.