Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türk Şirketlerinin Haksız Rekabet Sorunu ve STA İhtiyacı

Türk şirketleri, tüketimin daralması ve geleneksel ihracat pazarlarında yaşanan resesyon nedeniyle yeni pazarlara yöneliyor. Ancak bu yeni pazarlarda haksız rekabete maruz kalıyorlar. Sektör temsilcileri, siyasi ve ticari diplomasiye ağırlık verilmesini ve AB ile Gümrük Birliği Anlaşması'nın güncellenmesini talep ediyorlar.

Yayın Tarihi: 31.08.2023 13:24
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Türk Şirketlerinin Haksız Rekabet Sorunu ve STA İhtiyacı

Türk Şirketlerinin Haksız Rekabet Sorunu ve STA İhtiyacı

Türkiye'de tüketimin daralması, geleneksel ihracat pazarlarında ise yaşanan resesyon nedeniyle yönünü yeni pazarlara çeviren Türk şirketleri, gittikleri bölgelerde haksız rekabete maruz kalıyor. Bunun ihracata etkisinin yanı sıra markaların mağazalaşma atağını da negatif etkilediğini belirten sektör temsilcileri, siyasi diplomasinin yanı sıra ticari diplomasiye de ağırlık verilmesini ve bir an önce AB ile Gümrük Birliği Anlaşması’nın güncellenmesini talep etti.

...

İçerik Özeti:

Türkiye'de tüketimin daralması ve geleneksel ihracat pazarlarında yaşanan resesyon nedeniyle Türk şirketleri yeni pazarlara yöneliyor. Ancak bu yeni pazarlarda haksız rekabete maruz kalıyorlar. Sektör temsilcileri, siyasi ve ticari diplomasiye ağırlık verilmesini ve AB ile Gümrük Birliği Anlaşması'nın güncellenmesini talep ediyorlar.