Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türkiye'den Vizesiz Gidilebilen Balkan Ülkeleri

Balkanlar, tarihi ve kültürü zengin olan bir bölgedir. Türkiye'ye yakınlığı ve vizesiz seyahat imkanı ile Balkan ülkeleri, tatilciler için oldukça cazip bir seçenek haline gelmektedir. Bu yazımızda, vizesiz gidilebilecek 5 Balkan ülkesini sizler için derledik. Türk vatandaşlarından vize istemeyen ülkeler arasında Azerbaycan, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Moldova ve Ukrayna bulunmaktadır.

Yayın Tarihi: 29.07.2023 13:48
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Türkiye'den Vizesiz Gidilebilen Balkan Ülkeleri

Balkanlar, tarihi ve kültürü zengin olan bir bölgedir

Türkiye'ye yakınlığı ve vizesiz seyahat imkanı ile Balkan ülkeleri, tatilciler için oldukça cazip bir seçenek haline gelmektedir. Bu yazımızda, vizesiz gidilebilecek 5 Balkan ülkesini sizler için derledik.

1. Sırbistan

Tarihi yapıları, doğal güzellikleri ve lezzetli yemekleri ile Sırbistan, Balkanlar'ın en popüler ülkelerinden biridir. Türkiye'den vizesiz olarak gidilebilen Sırbistan, Belgrad ve Novi Sad gibi şehirleri ile turistlerin ilgi odağı olmaktadır.

2. Karadağ

Adriyatik Denizi'nin kıyısında yer alan Karadağ, doğal güzellikleri ile ünlüdür. Kotor Körfezi, Durmitor Milli Parkı ve Ada Boğazı gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz. Türkiye'den vizesiz olarak gidilebilen Karadağ, deniz tatili yapmak isteyenler için ideal bir seçenektir.

3. Bosna-Hersek

Tarihi Mostar Köprüsü, Saraybosna şehri ve doğal güzellikleri ile Bosna-Hersek, Balkanlar'ın en güzel ülkelerinden biridir. Türkiye'den vizesiz olarak gidilebilen Bosna-Hersek, kültür turizmi yapmak isteyenlerin tercih ettiği bir destinasyondur.

4. Arnavutluk

Adriyatik Denizi'nin kıyısında yer alan Arnavutluk, tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile ünlüdür. Türkiye'den vizesiz olarak gidilebilen Arnavutluk, deniz tatili yapmak isteyenlerin tercih ettiği bir destinasyondur.

5. Kuzey Makedonya

Tarihi Ohrid Gölü, Matka Kanyonu ve Skopje şehri ile Makedonya, Balkanlar'ın en ilgi çekici ülkelerinden biridir. Türkiye'den vizesiz olarak gidilebilen Makedonya, kültür turizmi yapmak isteyenlerin tercih ettiği bir destinasyondur.

Kimlikle Seyahat Edilebilen Ülkeler

Türk vatandaşlarından vize istemeyen ülkeler arasında Azerbaycan, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Moldova ve Ukrayna bulunmaktadır.