Kuzey Amerikalı Satın Alma Heyeti İstanbul'da
Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği (KASAD), Türk karton ambalaj sektörünün Kuzey Amerika pazarındaki etkisini artırmak ve kalıcı iş birlikleri kurmak adına önemli bir program gerçekleştirdi.
İstanbul'da Sektörel Alım Heyeti Programı
Bu organizasyon, İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği iş birliğiyle düzenlendi ve 26 Ağustos'ta başladı. Program, Türkiye'den 10 firma, ABD'den 3 firma ve Kanada'dan 2 firmanın katılımıyla gerçekleşti. İkili iş görüşmeleri (B2B) ve fabrika ziyaretleri yapılarak sektörün potansiyeli gözler önüne serildi.
Sektörün Geleceği İçin Önemli Adımlar
KASAD, bu etkinliği Türk karton ambalaj sektörünün uluslararası alıcılarla buluşması ve ihracat hedeflerini gerçekleştirmesi adına organize etti.
KASAD Başkanı Duran'dan Açıklama
KASAD Yönetim Kurulu Başkanı Alican Duran, etkinliğe dair önemli değerlendirmelerde bulundu. "İstanbul İhracatçı Birlikleri ile birlikte ABD heyetiyle üç gün boyunca kaliteli B2B toplantıları gerçekleştirdik. Amacımız ABD ile Türk üreticilerini tanıştırmak ve potansiyelimizi aktarmaktı," dedi.
Duran, ABD'nin bugüne kadar en büyük tedarikçisinin Uzak Doğu, özellikle de Çin olduğunu, ancak son dönemlerde bu ilişkilerin değişme eğiliminde olduğunu belirtti. Türkiye'nin bu boşluğu doldurabilecek güçlü bir aday olduğunu vurguladı, ayrıca "Türkiye, Avrupa’ya karton ambalaj ihracatında lider bir ülke. ABD ile kurulacak iş birlikleri oldukça mantıklı bir strateji,” ifadelerini kullandı.
Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği (KASAD), Türk karton ambalaj sektörünün Kuzey Amerika pazarındaki etkinliğini artırmak ve kalıcı iş birlikleri kurmak amacıyla İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği organizasyonunda Sektörel Alım Heyeti programı gerçekleştirdi.